‘Vatandaşı mağdur eden Başkan Selvitopu’

‘Vatandaşı mağdur eden Başkan Selvitopu’

Karabağlar Belediyesi Meclisi’nin yılın ilk toplantısında Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanından yardım istemesi damga vurdu.

Başkan Selvitopu, meclis toplantısına katılan Başkan Doğruca’dan, kentsel dönüşümde projelerin onaylanması için destek istedi.  İlçe Başkanı Doğruca, toplantı sonrası destek çağrısına cevap vererek, belediye başkanının üç mahalle için destek isterken, Karabağlar’ın tamamında kentsel dönüşümü durdurmak için mahkeme kapılarını aşındırdığını, “Kentsel dönüşümde çifte standart uyguluyor, ciddiyetsiz davranıyor” dedi.

Karabağlar Belediyesi Meclisi, Ocak ayı ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Muhittin Sevlitopu’nun başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına AK Parti Gurubu bölümüne AK Partili Meclis üyeleriyle birlikte AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca da katıldı. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  Karabağlar ‘da kentsel dönüşümle ilgili gündem oluştuğunda, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca ’ya hitaben, “Merkezi iktidarın temsilcisi AK Parti İlçe Başkanı da toplantımızda. Buradan kendisinden kentsel dönüşüm konusunda yardım ve desteklerini istiyoruz. Karabağlar ‘da kentsel dönüşümünü tamamladığımız üç mahalle projesiyle ilgili olarak bakanlıktan onay bekliyoruz. Bu onay geldiğinde bu üç mahallemizde kentsel dönüşüm hızlı şekilde başlanacak” dedi.

AK Partili Meclis üyeleri, başkanın kentsel dönüşüm konusunda desteğini eleştiren cevaplar verirken asıl cevabı toplantı sonrası AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca verdi. Selvitopu’nun yardım ve destek isteğinin ciddiyetsiz ve çifte standartlı bulduğunu belirten İlçe Başkanı Doğruca şunları söyledi: “Üniversite alanı ve TOKİ alanı olarak ayrılan 80 hektarlık bölümün planlarına itiraz edip iptal ettiren Sayın Muhittin Selvi topudur. Bu alanın yarısı üniversiteye ayrılırken diğer geri kalan yarısı da sosyal devletin bir gereği olan dar gelirli vatandaşlara konut yapılması için ayrılmıştır çok cüzi paralarla ev sahibi olacak vatandaşlarımızın önüne set koymaktadır.

TOKİ’nin plansız alanda ihaleye çıktığını söyleyip bunun yasal olmadığını meclis toplantısında belirtmiştir herkesin hukuka saygısı olması gerektiğini kanun ne gerektiriyorsa onu yapması gerektiğini söylemiştir. Birincisi o alandaki planlamayı kanun sürecine taşıyıp işin önüne taş koymaya çalışan kendisidir. Kamu ihale kanununun 68-C maddesi ortada burada derki TOKİ’nin ihaleye çıkması için planlama sürecinin tamamlanması şartı yoktur.

Kendisi üç mahallenin düzenlenmesi ile ilgili bizlerden destek beklerken Çevre şehircilik Bakanlığının yetkisinde olan 14 mahallenin ve üniversite alanının planlamasına itiraz edip süreci uzatıp durdurup buradaki vatandaşların mağdur olmasına sebep olmaktadır.

Kendisi şehir plancısı olması nedeniyle bu konuları çok iyi biliyor olması gerekir ama maalesef ki tamamen siyasi kaygılarla hareket edip Karabağlar halkının sıkıntıların üzerine sıkıntı eklemeye devam etmektedir.

Deprem gerçeği ile yüz yüze kalan ilimizin artık bu sığ Düşüncelerden arınıp siyasi düşünceleri bir kenara bırakıp seçilme sebebi tamamen vatandaşa hizmet etmek olan belediye Başkan’ının vatandaşın önüne set koymaktan Vazgeçip ilçenin kalkınmasına katkı koyması lazım.

Kendisini Bu proje ve çalışmalara engel olmaya çalışacağına başta eski İzmir dalgıçlar fırının orası olmak üzere söz vermiş olduğu üç tane bulvarın açılmasına yoğunlaşmasını bekliyoruz. Çünkü planda olan ve kendisinin de şimdiye kadar çoktan bitirmiş bitirilmiş olacağına söz verdiği bu projelerin yapılmaması durumunda Karabağlar’ın trafiğinin felç olacağını bir kez de hatırlatmak istiyorum.

Aslında yapılması için destek olması gerektiği projeleri engellemek için harcamış olduğu eforu Karabağlar halkına verdiği sözleri yerine getirmek için harcayabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.