“Vatandaşın ne yediğini bilme hakkı var”

“Vatandaşın ne yediğini bilme hakkı var”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, içeriğinde nişasta bazlı şeker (NBŞ) ya da yüksek yoğunluklu tatlandırıcı bulunan ürünlerin etiketlerinde bu içeriklerin yer almasının zorunlu hale getirilmesi için Kanun Teklifi verdi.

Ömer Fethi Gürer, “Tüketicinin, hangi üründe hangi içeriğin olduğu bilme hakkı vardır” dedi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Umumi Hıfzıssıhha Kanununda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifinde, ülkemizde tüketimi sunulan tatlı ürünlerinin etiketlerinde, bu ürünlerin hangi tatlandırıcı ya da şeker içerdiğinin yer almadığına dikkat çekti. 

 

ÜRETİCİ KORUNMALI

 

NBŞ’nin insan sağlığına zararlar verdiğinin bilim insanları tarafından saptandığına işaret eden Ömer Fethi Gürer, Fransa ve İngiltere’de, ürünlerde NBŞ kullanım kotasının sıfır olmasına rağmen, ülkemizde bu kotanın yüksek belirlendiğini anlattı. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, NBŞ kullanım kotasıyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun bu kotayı artı-eksi yüzde 50’e çıkarma yetkisinin bulunduğuna da vurgu yaptı. 

 

VATANDAŞ DEVLETİNE GÜVENİYOR AMA…

 

Ülkemizde devletine güvenen insanların, ürünün içeriğine bakmadan tüketim yaptığını kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşın, ürünü içeriğini bilme hakkının bulunduğunu, bunun da hükümet tarafından sağlanması gerektiğini belirtti. 

 

ETİKETLERDE ÜRÜN İÇERİĞİ MUTLAKA YER ALMALI 

 

Vatandaşların, hangi üründe NBŞ, tatlandırıcı veya şekerpancarı şeker içeriğinin kullanıldığı bilme hakkına sahip olması gerektiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Bu nedenle etiket ve açık satış yapılan yerlerde vatandaş kullanılan tatlandırıcı ve şekeri etiketinde görerek satın almalıdır. Etiketlerde bu nedenle düzenleme sağlanmalı ve içeriğinde ne kullanıldığını halk görerek düzenleme ve bu bağlamda yanlış, yanıltıcı bilgi verene ağır yaptırımlar sağlanmalıdır” açıklamasında bulundu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.