Vatansever, 'Güzelbahçe'de çöp konteynerlarını satacağız'

Vatansever, 'Güzelbahçe'de çöp konteynerlarını satacağız'

CHP Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Vatansever Medya Ege'ye özel açıklamalarda bulundu.

Güzelbahçe'nin geleceği için önemli yatırım planları olduklarını dile getiren Makina Yüksek Mühendisi Hüseyin Vatansever, "Bizim bir iddiamız var. Güzelbahçe'de çöp konteynerlerini 1 yıl içerisinde kaldıracağız ve bu 1 yıl içerisinde çöp toplayan kamyon ve koneynerlarını satacağız. Bu satıştan elde edeceğimiz gelirle borcumuz varsa borcumuzu kapatacağız"dedi.

Bu projeyi hayat geçirmeye önce eğitimle başlayacaklarını belirten Vatansever, "İşe öncelikle eğitimle başlayacağız. Muhtarlarımızla bereber bir program hazılayacağız. Bu programı belediyemizin toplantı salonlarında mahalle mahalle sokak sokak vatandaşlarımıza anlatacağız. 7-8 ay sürecek olan bu programla vatandaşlarımıza çöp toplama ve ayrıştırma eğitimini vereceğiz. Verilen eğitimden sonra seçilen pilot bölgelerde uygulamaya başlanılacak. Varsa aksaklıklar ve eksiklikler giderebilmek için tekarar eğitim vereceğiz. Sonrasında ise öğrendiği şeyleri yapmamakta ısrar eden vatandaşlarımız olursa belediyenin yapma yetkisi doğrultusunda ceza vereceğiz." diye konuştu.

Vatansever, " Eğitimde kağıdı nasıl toplayacağız, nereye atacağız, Evimizdeki plastik, cam, metalmalzemeleri nereye koyacağız, ile ilgili bilgiler vatandaşlarımızla paylaşılacak. Bütün bu atık maddeleri atacakalrı sağlam çöp poşetleri belediyemiz tarafından temin edilecek. Bunların dışında kalan yaş çöpü ise her gün belirli saatlerde alacağız. Kağıt, metal, cam ve platik maddeleri ise ayrı günlerde daha şirin, daha temiz küçük araçlarla alacağız. Her mahallede konuşlandırılacak olan bu araçlarla çöpler ve atık malzemelere daha çabuk toplama yerine ulaştırılacak. Toplanılan yaş çöpü kuracağımız gaz tesisinde elektirik enerjisine dönüştüreceğiz. Eletrik olarak ürettiğimiz yaş çöpün çıktısınıda gübre olarak kulanabileceğiz. Onuda bahçelerimizde tarlalarımızda vatandaşlarımıza piyasananı altında uygun bir fiyata vereceğiz. Dolayısı ile biz çöpe çöp olarak bakmıyoruz. Geri dönüşüme enerji olaran bakıyoruz" dedi.

Türkiye'de kanunen bu şekilde çalışılamsı gerektiğini vurgulayan Vatansever, "Maalesef hiç bir belediyemiz bunu tam anlamıyla başarabilmiş değil. Bazı uygulama teşebbüsleri var. Ama orada da başarı elde edilmemiş" açıklamalarında bulundu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.