VATİKAN'DA MERYEM ANA DAİMİ TANITILMALI

VATİKAN'DA MERYEM ANA DAİMİ TANITILMALI

28 Şubat 2017 Salı günü, İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde EGE Turistlik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) iş birliği ile "İzmir Turizminin Sorunları" konulu toplantı gerçekleştirildi.

28 Şubat 2017 Salı günü, İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde EGE Turistlik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) iş birliği ile "İzmir Turizminin Sorunları" konulu toplantı gerçekleştirildi. 

Hiristiyanlara Meryem Anayı tanıtmalıyız.

Çok sayıda turizmcinin katıldığı toplantıda, ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan'ın Vatikan'da Meryem Ana daimi tanıtım ofisi açılmalı.

Efes Meryem Anaya daha fazla turist çekmek için Hıristiyanlara, Meryem Anayı tanıtmalıyız. 2020 yılı 5milyon turist/yıl hedefine ulaşmalıyız, önerileri dikkat çekti.  

Doluluklar şehrin başarısı veya başarısızlık kriteridir.

"Şehrimize gelen yerli, yabancı turisti, iş adamlarını, esnafı oteller konuk ediyor, ağırlıyor.  Bu bakımdan konaklama sektörü yarı kamu sektörü işlevi görmektedir. Bu bakış açısı ile değerlendirilmeli ve desteklenmeli. Otellerin dolulukları yüksekse şehir formda demektir, şehir her açıdan cazip demektir. Bu açıdan otellerin doluluğu şehri yönetenleri direk ilgilendirmektedir." diyen  Etik başkan yardımcısı Bülent Tercan, İzmir ve Ege Turizmi sorunları için önerilerine şu şekilde devam etti.

Bergama ve Efes şehir merkezlerinde daimi tanıtılmalı.

"Unesco Dünya Mirasına girmiş olan hazinelerimiz Bergama ve Efes Selçuk'un çok etkili tanıtılarak, şehirde farkındalığın en üst seviyeye çıkartılmalı. İzmir Büyük Şehir Belediyesi girişine, Fuar İzmir'in ana girişine, İzmir Havaalanı çıkışında, Unesco Bergama ve Selçuk Efes'in daimi ışıklandırılmış görsellerle tanıtılması, şehre pozitif enerji getirecektir. " 

Direk uçuşların kıymetini bilmeliyiz.

"50 noktadan İzmir'e direk uçuş var. Direk uçuşlarla ilgili yanlış bir bilgiyi burada düzeltmek istiyorum. İzmir'e direk uçan uçaklarda, gerek Sun Express olsun, gerek Pegasus olsun sadece etnik yolcu, Türk işçisi uçuyor zannediliyor. Yanlış, bu uçaklarda Avrupa'nın çok güçlü tur operatörleri koltuklar alıp yabancı turist getiriyorlar. Bu bakımdan bu uçuşlar çok önemli, çok kıymetli. Bu var olan direk uçuşların kıymetini bilmeliyiz. İzmir'den direk uçuş olan şehirlere gidilip Roadshowlar yapılmalı. Direk uçuş olan şehirlerden Fam trip gruplar, gazeteciler İzmir'de ağırlanmalı. "

Kötü Türkiye algısı, kardeş şehirlerle düzeltilir.

"Kardeşlik zor günde belli olur, bu noktadan hareketle, İzmir Büyükşehir Belediyemizin hiç vakit kaybetmeden daha fazla turist gelmesini sağlamak adına kardeş şehir olduğu Başta Almanya'nın BREMEN şehri, Danimarka'nın ODENSE şehri, İsrail in TEL AVİV YAFO şehri, Konak Belediyemizin kardeş şehir olduğu Almanya'nın HAMBURG-MİTTE ilçe belediyesi, Almanya'nın BONN şehri, Amerika'nın NEWYORK eyaleti BROOKLYN belediyesi ile hiç vakit kaybetmeden iletişimlerini hızlandırarak arttırması gerekmektedir. Turizm sektörü olarak bu hamleleri beklemekteyiz. Bu şehirlere gidip Road Showlar yapılmalı, bu şehirlerin yerel medyalarına İzmir'i tanıtıcı reklamlar verilmeli. Bu şehirlerin belediye başkanları , İzmir'e davet edilmeli. Türkiye'nin algısının kötü olduğu bu dönemde, birebir ilişkiler önemli."

İZTAV'ın somut hedefi 2020, 5milyon turist/yıl olmalı.

"İZTAV olarak mutlaka somut hedef koymalıyız 2020 yılı, İzmir'in hedefi yılda 5.000.000 turist ağırlamak olmalı. 5.000.000/yıl turist hedefi, tüm şehrin motivasyonunu arttıracaktır. İzmir'in hiçbir bahanesi olamaz İzmir'de her şey var. Deniz, kum, güneş, tarih, kültür, Unesco dünya listesine girmiş  iki ilçemiz (Bergama, Selçuk/Efes), dünyanın en büyük açık hava çarşısı Kemeraltı, fevkalade güzel Doğal Yaşam Parkı, Lifestyle’ı, Ege Mutfağı, güçlü Gastronomisi, Claros Kehanet Merkezi, Balçova’da, Çeşme’de Termali,  İzmir’den direk uçuşları, son derece modern iç hatlar, dış hatlar havalimanı ve daha nice zenginlikleri var İzmir’in. İzmir’in hiçbir eksiği yok, dolayısı ile hiçbir bahanesi olamaz. Son olarak ajanslara tanıtım işi verilirken başarı kriteri getirilmeli. Tek yapılması gereken tanıtım, tanıtım, tanıtımdır."  şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.