Ve Asgari ücret belli oldu!

Ve Asgari ücret belli oldu!

Asgari ücret ne kadar oldu?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret tutarı belli oldu. 2020 yılında uygulanacak asgari ücret tutarı Net asgari ücret 2324,70 TL olarak belirlendi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücreti açıklamak üzere toplantı yaptı.  

Bakan Selçuk'un açıklamasından satırbaşları:

Asgari Ücret Komisyonu toplantımıza hoş geldiniz. Biliyorsunuz komisyonumuz 15 kişi ile çok titiz bir çalışma yürüttüler. Asgari ücret belirlerken toplumun tüm kesimlerini gözettik. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren asgari ücreti 2.943 tl  Bürüt, 2.324tl net olarak belirledik.Karar oy çokluğuyla alındı. Asgari ücret desteği işverenlere 75 TL olarak sürecek.

TÜRK-İŞ MASADAN KALKTI ZAMMI KABUL ETMEDİ

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret toplantısını terk etti.

Irgat, "2 bin 578 TL rakamını Türk-İş Başkanı Ergun Atalay açıkladı ve bunu kamuoyuna duyurduk. Mevcut koşullarda bir işçi bu rakama 30 gün değil, 10 gün bile geçinemez. Geldiğimiz nokta itibarıyla sayın Bakanım, açıkladığınız rakamı işçi kesimi olarak kabul etmiyoruz ve toplantıdan ayrılıyoruz" dedi. Irgat'ın ardından bir değerlendirmede bulunan Bakan Selçuk, "İşçilerimizi enflasyona yedirmedik" görüşünü dile getirdi.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 2 BİN 20 LİRA

Halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 558 lira 40 kuruş olan asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 20 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor. Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediğinden net 2 bin 174 lira 64 kuruş olarak hesaplanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.