Ve Rasim Ozan kovuldu!

Ve Rasim Ozan kovuldu!

Rasim Ozan Kütahyalı ‘ırkçı sözler’ nedeniyle Beyaz TV’den kovuldu

Sabah gazetesi yazarı ve ‘Beyaz Futbol’ programı yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, canlı yayında kullandığı “Kusturmalı Boşnak saksosu” sözleri nedeniyle Beyaz TV’den kovuldu.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın programın önceki geceki bölümünde sarfettiği sözlerin ‘ırkçı ve aşağılayıcı’  olduğunu dile getirenler sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Basketbol Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu Twitter’da  “Bir Boşnak olarak bu şahsı kınıyor, savcıları göreve davet ediyorum” yazdı.

Saffet Sancaklı: Şerefsiz oğlu şerefsiz

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da “Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacam” mesajını paylaştı.

13 Balkan göçmenleri derneği de bir araya gelerek yaptıkları ortak açıklamada “Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” dedi.

Balkan göçmenlerinden bir grup dün gece Beyaz TV’nin Şişli’deki binasının önünde ‘Beyaz Futbol’un yayın saatinde toplanarak protesto gösterisi yaptı.

Gösteri sürerken ‘Beyaz Futbol‘ sunucusu Ertem Şener canlı yayında “Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.