Vefa gecesinde Foça'ya değer katanlar ödüllendirildi

Vefa gecesinde Foça'ya değer katanlar ödüllendirildi

Foça’da kente katkı yapan duayen isimler için ödül töreni düzenlendi.

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da kente katkı yapan duayen isimler için ödül töreni düzenlendi. Foça’ya Değer Katanlar adıyla gelenekselleştirilerek her yıl tekrarlanması planlanan etkinliğin ilkinde ilçeye hizmet etmiş altı ismin ödülleri, vefat edenlerin yakınlarına, hayatta olanların kendilerine alkışlar arasında takdim edildi.

Foça'ya Değer Katanlar ödülleri; 50 yılı aşkın bir süredir ilçe turizminin ana direklerinden olan MW Phokaia Beach Resort’un işletmecisi Akropol A.Ş. tarafından Foça Kaymakamlığı himayesinde, Foça Belediyesi ve Metro Türkiye Grossmarket Ege Bölgesi desteğiyle oluşturuldu. Ödül törenine Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Murat Karaçanta, ilçe protokolü, turizmciler, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, ödül alanların yakınları ve konuk vatandaşlar katıldı. İzmir basınından önemli isimlerin yanı sıra şair yazar Ataol Behramoğlu da gecede yer aldı.

3-sebahattin-karaca.jpg

FOÇA'YA DEĞER KATANLARA TEŞEKKÜR

Tanıtım ve Phokaia tarihi ile ilgili görsellerin izlenmesinin ardından Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ödülün verilme nedeni ve anlamını ifade eden bir konuşma yaptı.

Mehmet İşler; “Ödüllerimiz Foça’ya değer katanlara küçük bir teşekkürdür. Foça’yı öz değerlerini koruyarak geliştiren kişilere, minnet duygularımızın ifadesidir. Hayatta olanları takdir, ebediyete intikal edenleri yad etmektir. Unutulmadıklarının ve unutulmayacaklarının göstergesidir. Foça ya değer katanların adlarını tarihe not düşmektir“ dedi. İşler’in konuşmasının ardından "Onunla Foça’da birlikte yaşıyoruz" diyerek sunduğu Atatürk ve Atatürk Adası görüntüleri alkışlar arasında izlendi.

İşler’in ardından gecenin açılış konuşmasını Akropol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Okumuş yaptı.

Hasan Okumuş; “Geleneksel hale getirmeye çalıştığımız Foça'ya değer katanlar gecesinin ilkini yapıyoruz. Aslında geç kalınmış bir ödül törenidir. Ancak son yıllarda ard arda gelişen olumsuz konular böyle gerektirdi” dedi.

14-kaymakam-ali-haydar-celebi.jpg

"İZMİR VE FOÇA'DA PEK ÇOK ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ"

İkinci konuşmayı yapan Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Murat Karaçanta ise Foça ve İzmir’de turizmin durumu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Foça’da da pek çok çalışma yaptıklarını belirten Murat Karaçanta; ”İlçede 11 işletme belgeli 59 basit konaklama belgeli tesis olmak üzere toplamda 70 tesis var. Bunlar 2454 yatak kapasitesine sahip. Yatırım belgeli de 4 tane tesisimiz mevcut. Bunlarında yatak kapasitesi bin 10 civarındadır. Yatırım belgeli tesislerimize yakında eski Fransız Tatil köyü’de eklenecektir. 49 yıllığına ihaleyi alan bir konsorsiyum şu anda inşaat faaliyetlerine devam ediyor.İnşallah önümüzdeki yıl Nisan Ay’ında tesislerini açacaklar” dedi.

Kenti eski başkanlardan emanet aldıklarını belirten Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ”Ödül alan iki eski belediye başkanımızdan emaneti devralmaktan onur ve gurur duyuyorum. Gerçekten Foça için kendilerini feda etmişler. Güzel bir kent yaratmışlar“ dedi.

Fatih Gürbüz, Turizm Lisesi'nden mezun olduktan sonra törenin yapıldığı MW Phokaia Beach’te çalıştığı günlerle ilgili bir anısıyla herkesi güldürürken alkışlandı.

Bir kentin zenginliğinin, orada yaşayan insanlar ve onların çalışkanlığı olduğuna vurgu yapan Foça Kaymakamı Mehmet Türköz; “Foçamıza değer katmış pek çok insanımız var. İnşallah onların yanısıra bizlerde birşeyler yapacağız. Foçamızda herkes işini yapıyor, değer veriyor, değer katıyor. Lokasyonu lokasyon yapanlar içindeki insanlardır. Bu insanların zenginliğidir. Çalıişkanlığıdır. İnşallah Foçalımız bu zenginliği bu gönül güzelliğini devam ettirecektir. Bizde ilkini yaptığımız bu törenin üçüncüsünde dördüncüsünde beşincisinde tekrar buluşacağız“ dedi.

11-hasan-okumus-mehmet-turkoz.jpg

Bilge Durdu’nun sunumunu yaptığı gecede; Kaymakam Mehmet Türköz’ün konuşmasının ardından ödül alanlar için hazırlanan görsellerin izlenmesi ve ödüllerin takdimine geçildi. .

İlk ödül Kaymakam Mehmet Türköz tarafından TBMM Onur Ödülü sahibi merhum hayırsever işadamı Mehmet Reha Midilli adına ölümünden sonrada hayır işlerinin devam etmesi için kurduğu Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi’ye takdim edildi.

15-hayriye-ilcan.jpg

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz geçtiğimiz aylarda vefat eden Foça eski Belediye Başkanı merhum Ali İlçan’ın ödüllünü eşi Hayriye İlçan’a,

Akropol A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Ali Nişancı, Barış Belediyeciliği ödülü sahibi Foça eski Belediye Başkanı merhum Nihat Dirim’in ödülünü oğulları Kerem, Yunus ve Deniz Dirim’e,

Akropol A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Selman Sayar, kazı çalışmaları, kentin korunması çabaları ve Foça’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’de yer almasında ki büyük katkıları nedeniyle Prof.Dr. Ömer Özyiğit’e

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta, ilçeye kazandırdığı işletmelerle yarım asrı aşkın bir süredir hizmet eden, turizmci ve yerel tarih araştırmacısı Sebahattin Karaca’ya

Akropol A.Ş.Yönetim Kurulu üyesi Mithat Şiveliol; Aliağa tarihine ilişkin iki, Foça tarihine ilişkin üç önemli kitabıyla tanınan emekli eğitimci, yazar Cevat Yıldırım’a ödüllerini takdim etti.

Ödül gecesinin gerçekleştirilmesine katkı veren Foça Kaymakamı Mehmet Türköz”e, Akropol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Okumuş, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e ise Yönetim Kurulu üyesi Süha Çilmi tarafından teşekkür ödülleri sunuldu.

Belediye meclis toplantısı dolayısıyla ödül gecesine geç katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu yaptığı konuşma, yazar şair Ataol Behramoğlu ise şiirleriyle konuklara hitap etti.

Ödül töreni ödül alan ve verenlerin toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı. 250’yi aşkın konuğun katıldığı ödül gecesi yemek ve müzikle, ilerleyen saatlere kadar devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.