Vekil adayı Dervişoğlu: PKK'yı aktör haline getirmeye çalışan bizler değiliz

Vekil adayı Dervişoğlu: PKK'yı aktör haline getirmeye çalışan bizler değiliz

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili, İzmir 1.Bölge Milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, iktidarı eleştirerek, "Türk siyasetinde PKK'yı önemli aktör haline getirmeye çalışanlar Millet İttifakı mensupları değildir" dedi.

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili, İzmir 1.Bölge Milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, partisinin iktidar tarafından HDP ve PKK ile birlikte hareket ediyormuş gibi gösterilmesini eleştirdi.

Dervişoğlu konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Kimliğim ve geçmişim belli. Bizi terörle, Pkk ile ya da başka terörist unsurlarla Türkiye'nin geleceğine kast etmiş birtakım yapılarla beraber göstermek için akıldan yoksul olmak lazım.
Çünkü insanın mazisi kendisine kefildir ancak mazisi kendine kefil olmayanların hezeyanları olarak bunlar karşımıza çıkabilir. Dolayısıyla iktidar bunu başından beri yapıyor. Etnisite, mezhep, siyasi kimlik üzerinden her türlü ayrıştırmayı yapılıyordu. Şimdi de Balkan Türkleri ile alakalı böyle bir saçmalığı gündeme getirdiler. Bu memlekette Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan her insanımız eşit vatandaştır. Genel Başkanımız bunu söylemişti.Ağa da paşa da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kimliğidir. Bu ülkenin insanlarını zillet ya da başka türlü beyanlarla rencide etmeye çalışmak abesle iştigaldir. Müsavat Dervişioğlu'nu, Meral Akşener'i, Mansur Yavaş'ı HDP ve PKK ile ilişkilendirmek de vatandaşın kabul edebileceği bir şey değildir. Ayrıca bu söyleyenin bile inanmayacağı bir şeydir. Türk siyasetinde PKK'yı önemli aktör haline getirmeye çalışanlar Millet İttifakı mensupları değildir.

228592.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.