Vekil Arslan'dan enflasyon tepkisi: Vatandaşın Temmuz ayı maaşı düşecek

Vekil Arslan'dan enflasyon tepkisi: Vatandaşın Temmuz ayı maaşı düşecek

TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon oranını yüzde 0,04 olarak göstermesine CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan tepki gösterdi.

MEDYA EGE - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,26, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,72 olarak gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Açıklamasında Mayıs 2023 enflasyonun aylık 0,04 olarak gerçekleşmesinin temel nedeninin TÜİK'in doğal gaz fiyatını sıfır kabul etmesi olduğunu dile getiren Milletvekili Arslan, vatandaşın Temmuz ayında alacağı maaşın bu sebepten düşük olacağına işaret etti.

Milletvekili Arslan şunları aktardı; "İktidar her zaman olduğu gibi faturayı TÜİK eliyle vatandaşa kesti. Mayıs ayında doğalgaz fiyatını sıfır lira olarak varsayan TÜİK, Mayıs enflasyon’nu aylık %0,04, yıllık %39,59 olarak açıkladı. ENAG ise, doğalgaz fiyatı 'sıfır' varsayımı ile Mayıs enflasyonunu aylık %5,68 yıllık %105,45, doğalgaz fiyatı 'sıfır' yerine, değişmediği varsayımı ile Mayıs enflasyonunu aylık %7,35 yıllık %109,01 olarak açıkladı. TÜİK’in doğalgazın etkisini göz ardı etmesi; bedava verilen doğalgazın, vatandaşın temmuz ayında alacağı maaş artışının düşük olmasına neden olacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.