Vekil Bakan'dan özeleştiri vurgusu: Bu seçimi neden kaybettik?

Vekil Bakan'dan özeleştiri vurgusu: Bu seçimi neden kaybettik?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, kurultayda yaptığı konuşmada, CHP'nin genel seçimlerde yaşadığı yenilgiye değinerek özeleştiri vurgusunda bulundu. Bakan, "Biz bu seçimi neden kaybettik? Ben nerde hata yaptım diyebilmek özeleştiridir" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı heyecanı devam ediyor. "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganıyla başlayan kurultay salonunda büyük bir coşku yaşanıyor. 1368 kişilik kurultay delegesi, bugün yeni genel başkanı belirleyecek.

bakan.jpg

"TRAVMAYI AYLARCA ATLATAMADIM"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, kurultayda yaptığı konuşmada, “1996 seçimlerinden beri tüm seçimlerde görev yaptım. Yerelde kazandığımız kaybettiğimiz seçimler oldu. Ancak bu kadar etkileyen başka seçim olmadı. Hepimizin hayali büyüktü, hayal kırıklığı da büyük oldu. Seçimden sonra yaşadığım tramvayı aylarca atlatamadım, hala yüreğimde koca bir boşluk var” dedi.

Özeleştiri yapılmadığına dikkat çeken Murat Bakan, “Seçimler kazanılır kaybedilir ancak tüm kamuoyu araştırmalarında CHP’nin adayı yüzde 56’larda görülen bir seçimi kaybettik. Güzel ülkemiz son şansını kaybetti. Biz bu seçimi neden kaybettik? Kaybetmenin kazanmaktan daha zor olduğu bu seçimi neden kaybettik? Ben nerde hata yaptım diyebilmek özeleştiridir. Seçimden sonra ne özeleştiri veren, ne sorumluluk alan oldu” ifadelerine yer verdi.

“DEĞİŞİM BABAMIN, OĞLUMUN TALEBİ”

Değişim talebini vurgulayan Bakan, “Sayın Genel Başkanımız neler yaptığını burada anlattı ama neleri yapamadığını anlatmadı. Ben Kılıçdaroğlu’nun ilk aday olduğu dönemde duyduğum heyecanı Özgür Özel’de duydum. Yine beni değişim heyecanlandırıyor. Benim babam 85 yaşında. Babam buraya gelirken, Genel Başkanı üzmeyin ama değiştirin dedi. Değişim talebi benim 18 yaşındaki oğlumun talebi. Bu talep 85 yaşındaki babamın talebi” diye konuştu.

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKAMADIK”

Bakan açıklamasının devamında, “Ben eksiği kendimde arıyorum. Ben özeleştiri veriyorum. Biz CHP’nin laiklik ilkesine karşı çıkamadık. Tarikatlar kapatılsın diyemedik. Sağ seçmeni küstürür müyüz diye düşündük. Milliyetçilik ilkesine sahip çıkamadık. Milliyetçiliği Sinan Oğan’a, Ümit Özdağ’a bıraktık. Devrimciliğe sahip çıkamadık. 5 milyon 200 bin gence Türkiye’de kal diyemedik. Benim en çok içimi acıtan şey Ümit Özdağ ile olan protokoldür. O protokolün ilk 4 maddesine değiştirilmeyeceğini genel başkan taahhüt etti. O maddeler Zafer Partisine değil CHP’ye aittir. Biz kendi değerlerimize sahip çıkarak iktidar olabilir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.