Vekil Bakan'dan Süleyman Soylu hakkında yeni iddia: 14 Mayıs akşamı için, TSK'dan göreve hazır zırhlı araç istedi

Vekil Bakan'dan Süleyman Soylu hakkında yeni iddia: 14 Mayıs akşamı için, TSK'dan göreve hazır zırhlı araç istedi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, parti il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 5 ayrı sebepten suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

ASYA YAŞARİKİZ/ MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, parti il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

whatsapp-image-2023-05-12-at-13-28-09.jpeg

"Anlatacaklarım İzmir'i değil ülke gündemini etkileyecek" diyen milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 5 ayrı konuyla ilgili, suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Bakan, ayrıca 105 dosyanın daha elinde olduğunu ve bunlar hakkında da Bakan Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda ulunacağını dile getirdi.

Bakan Soylu'nun İçişleri Bakanlığında ayrı bir yapılandırma oluşturduğunu iddia eden Bakan, Soylu hakkında bulunduğu 5 ayrı suç duyurusu hakkında bilgiler verdi.

OPERASYONU ÖNCEDEN HABER VERDİ İDDİASI

Bakan, Soylu'nun bir uyuşturucu operasyonunu canlı yayında önceden haber verdiğini dile getirerek “gizliliğin ihlali, görevi kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

PAEM sınavı hakkında da Bakan Soylu’ya suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren bakan “PAEM soruları yıllardır açıklanmıyor ve bir internet sitesinde yayımlandı, ‘sınav bizim sorularımız ile aynıdır’ diye. Bu da görevi kötüye kullanmaktır” dedi.

whatsapp-image-2023-05-12-at-13-28-08.jpeg

"YARGILANACAK"

İçişleri Bakanlığı hesabının troller tarafından kullanıldığı iddialarını gündeme getiren Vekil Bakan şunları aktardı; “Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabını troller tarafından kullanıldığını belirtmişti. Bu da Soylu'nun ilgili istihbarat birimleri ile ilgili yaptığı ihbarlar. Gafil muhbir olarak nitelendirilir bu tip insanlar. Bu İçişleri Bakanını yapmaması gereken bir durum. Devletin istihbarat programı TOGG kullanımında ihbar edilmiştir. Bununla ilgili devlet sırrından yararlanma, devlet sırlarına sadakatsizlikten dava açtık. Kendisi bir sigortacı, hukuk bilmiyor. Kanunu bilmemek mazeret sayılmaz. Bundan dolayı kendisi yargılanacak.”

Bakan Soylu'nun 500'den fazla kendi belirlediği insanlarla emniyette troll ordusu kurduğunu kamuoyu ile paylaştığı için kendisine iftira attığını söyleyen Bakan, kamu görevlisine iftiradan da suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

beleee.webp

"SAVAŞA MI SEÇİME Mİ GİDİYORUZ?"

Yüksek Seçim Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın seçim sandıklarında görevli polis ve jandarmadan alınacak sonuçların dosya halinde Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) sayfasına kaydedilmesi kararını yasaklamıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından valilikler ve TSK’ya bir yazı gönderildiğini ve söz konusu yazıda Bakan Soylu’nun 14 Mayıs’ta askeri personel ve zırhlı hava araçlarını istediğini açıkladı. Soylu’nun askeri personel ve zırhlı araçların göreve hazır bulundurulmasını istemesine ilişkin konuşan Bakan "Savaşa mı seçime mi gidiyoruz? Hangi seçimde TSK zırhlı araçlarını kullandı da bu seçimde zırhlı araç istiyorsunuz? Zırhlı araç bulundurulmasının gerekçesi nedir? Valilere, orduya sesleniyorum; suça ortak olmayın, kanun dışı emirlere itaat etmeyin. Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası vardır, önemli olan anayasadır" diye konuştu.

Seçimin sakin geçeceğine dikkat çeken Bakan, sözlerini "Pazar günü Türkiye'de yönetim değişecek" cümlesiyle sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.