Vekil Beko, sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi

Vekil Beko, sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Komisyonu Üyesi olduğu TBMM’de sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin görev tanımlarının olmayışı ve beraberinde getirdiği pek çok sorunu Meclis gündemine taşıyan Beko, bununla ilgili çalışmalar yapıldığını bildiklerini ancak bir türlü çalışmaların sonlandırılmadığını belirterek, binlerce teknisyeni ilgilendiren sorularına cevap istedi.

whatsapp-image-2023-04-06-at-16-49-10-4.jpeg

GÖREV TANIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde şu sorulara yer verdi: “Hali hazırda ağız ve diş sağlığı teknikerleri derneği ile yürütülmekte olan ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin görev tanımına ilişkin çalışmalar hangi aşamadadır, ne zaman sonlandırılacaktır? 2016 yılında dönemin Sağlık Bakanı tarafından sözü verilip; 2022 yaz aylarında 3 pilot il olarak başlatılan aile diş hekimliği uygulaması kaç ilde sürdürülmektedir? Ülke geneline ne zaman yaygınlaştırılacaktır? Aile diş hekimliği uygulamasında ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin rolü ne olacaktır? Bu uygulama ile ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin istihdamı artırılacak mıdır? Pandemi döneminde kapatılan ağız ve diş sağlığı merkezleri ve hastaneleri sebebiyle istihdam sayılarında azalmalar olmuştur. Bu sebepten ötürü pandemi sonrasında açılan ağız ve diş sağlığı merkezleri ve hastanelerinde ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin personel eksikliği bariz şekilde görülmüştür. Bu eksikliği giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılacak mıdır, bu konuda nasıl bir çözüm düşünülmektedir? Sağlık alanında birçok bölümün kendi adına özel günü var iken; ağız ve diş sağlığının teknikerlerine ait özel bir gün için herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Sahadaki ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin iş yükü oldukça fazladır. Sahadaki ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin iş yükünü azaltmak için her hekime bir asistan uygulamasına geçilmesi düşünülmekte midir?”

UZMAN OLMAYANLARA DİŞ TEKNİKERLİĞİ Mİ YAPTIRILIYOR?

Son olarak örgütlenen ağız ve diş sağlığı teknikerlerinden kendi çalışma alanlarında alanında uzman olmayanlara yer verildiğine dair bilgiler aldığını aktaran CHP’li Beko, şu soruları da Sağlık Bakanı’na yöneltti: “Sahada ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin çalışma alanında; İŞKUR personeli ve farklı branşlarda personelin çalıştırıldığı bilgisi doğru mudur? Eğer doğru ise bu durum sağlıklı muayene/tedavi için bir risk yaratmayacak mıdır?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.