Vekil ‘Dağ’ kafasıyla Ak Parti İzmir’i kazanamaz!

Vekil ‘Dağ’ kafasıyla Ak Parti İzmir’i kazanamaz!

Arif Çayan yazdı; Vekil ‘Dağ’ kafasıyla Ak Parti İzmir’i kazanamaz!

Türkiye önümüzdeki aylarda çok ama çok önemli bir seçime giriyor.

Genel bir seçimden çıkan Türkiye’de siyasi partiler, Ankara’daki dizaynlarını bitirdi ama daha da önemli olduğunu bildikleri yerel seçimlere hazırlanıyorlar.

Biliyorlar ki, asıl siyaset yerelde, biliyorlar ki asıl güç yerelde, biliyorlar ki asıl siyasetin güçlüsü yerelde, biliyorlar ki asıl siyasetçinin etkilisi yerel seçimlerde ortaya çıkar.

Yerel seçimler, genel seçimlere göre daha sıcak ilişkiler kurabilenlerin, daha yakın temaslar yapabilenlerin ve daha çok etkilenme gerçekleştirenlerin, daha çok destek alabilenlerin kazandığı seçimdir.

Bu seçim öncesi AK Parti İzmir’de İl Başkanlığı koltuğuna oturan Bilal Saygılı’nın hedefi de, AK Parti’nin yerel seçimlerde beklediği hedefi tutturabilmek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kıyasıya mücadele etmek, büyükşehir olmasa da metropolde birkaç belediye başkanlığını AK Parti’ye kazandırabilmek.

Hal böyle olunca AK Parti İzmir’de yerel seçime dönük çalışmalar hem parti içinde, hem parti dışında yoğun şekilde devam ediyor.

Ancak AK Parti’nin İzmir’de hala başaramadığı bir şey var ki o da, yerel seçim öncesi yerel basınla arasındaki ilişkileri bir türlü istediği düzeyde tutamaması.

hamzada-26092023b2c9ebc9-001.jpg

Bunun en büyük nedeni de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın yerel medya üzerindeki düşünceleri.

Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükselen Dağ'ın, yerel medyaya yeterince önem vermemesi ve onlarla usulen, adetten toplantılar yapması, yerel medyada yeterince destek olmayışının en büyük nedeni.

AK Parti Genel Merkezi’nde de kendi düşüncesi gibi bir düşüncenin varlığının temel nedeni olan Hamza Dağ, İstanbul merkezli, Ankara temsilcili ana akım medyaya verdiği destekle yerel seçimlere girerken, fazla önem vermediğini hissettirdiği yerel medyanın da desteğini seçime doğru kaybettikçe, kaybediyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak Dağ’ın, içinde bulunduğu, içinden çıktığı ve içinde yerel seçimlerin kazanılması için büyük bir mücadele verilen yerel seçim öncesi, İzmir özelinde, yerel medyaya bu kadar uzak durmasının bedeli çok ama çok ağır olacaktır.

Yerel medya ile doğru ilişki ve iletişim, yerel seçimlerde değil, yerel seçimlerin aylar, yıllar öncesinden önemsenmesi ve değerlendirilmesi gereken bir konudur.

Yerel seçimler sürecinde yapılacak olanlar, seçim nedeniyle usulen yapılanlardır ki, yerel medya desteğini de yerel seçimlerden dolayı aynı usulde değerlendirir.

AK Parti Genel Merkezi’nin ve AK Parti Genel Merkezi’nde İzmirli olarak bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, önceki dönem Tanıtım ve Medya’dan sorumlu Başkanı Hamza Dağ’ın bu hatadan dönmesi AK Parti’nin çok ama çok seçim yararınadır.

Bu arada dostane bu uyarımız yanlış anlaşılıp, doğru anlamlandırılamayıp, paniğe kapılıp, toparlamak adına, önümüzde günlerde eski hatalardan birisi daha yapılıp, yerel medyaya kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek önem verildiği izlenimi verilmeye çalışılmaz.

‘Önem’ dediğiniz şey iki tane zeytin, bir dilim peynirle olsaydı, mandıracılar ‘Vekil’ olurdu!

hamza-dag.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.