Vekil Kasapoğlu: Bir asır önce ekilen o tohum bugün asırlık bir çınar

Vekil Kasapoğlu: Bir asır önce ekilen o tohum bugün asırlık bir çınar

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda; "Bir asır önce ekilen bu kutlu tohum, bugün milletin iradesi üzerinde büyüyen ve kök salan asırlık bir çınar oldu" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu bir mesaj yayınladı. Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

sta-55731657273629691-352cedb7-7079-41e9-b238-89d3daac905c.jpg

"Bugün, hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü̈ yılına kavuşmasının gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir köşesinde kalbi vatan sevgisiyle dolu tüm Vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden tebrik ediyorum.

İstiklal mücadelesinde yedi cihanı karşısına alan bu aziz millet, işgalcilere karşı kazandığı destansı zaferi, milli egemenliğin ete kemiğe bürünmüş hali olan Cumhuriyet’le taçlandırdı. Bir asır önce ekilen bu kutlu tohum, bugün milletin iradesi üzerinde büyüyen ve kök salan asırlık bir çınar oldu. Şimdi bu çınarı koruyup kollamak, gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde miras bırakma görevi bizlere düşüyor. Cumhuriyetimizin İkinci Asrı Türkiye Yüzyılı İdealiyle Taçlanacak Türkiye olarak kadim tarihi birikimi, köklü devlet tecrübesi ve asırlık Cumhuriyetiyle geleceğe emin adımlarla yürüyen çok büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Ülkemiz artık kabuğunu kırmış, kronik sorunlarını aşmasını bilmiş ve eşsiz potansiyeli ile teknolojiden tarıma, turizmden sağlığa çok büyük atılımlar yapmış ve daha da büyük idealleri hedefine koymuş bir ülke. Türkiye Cumhuriyeti olarak kendi otomobilini üreten, milli uydusunu yörüngeye yerleştiren, bileklerine takılmaya çalışılan ambargo zincirlerini kırarak yüksek teknolojili hava araçlarını ve askeri teknolojisini geliştiren ve tüm dünyaya ihraç eden bir ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şu var ki tüm bu devasa atılımları yeterli görmüyor, aziz milletimizle birlikte başladığımız bu kutlu yürüyüşü Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çok daha ilerilere noktalara taşımak istiyoruz. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmet altyapısı üzerinde inşa etmekte kararlı olduğumuz “Türkiye Yüzyılı’ idealinin ikinci asrında Cumhuriyetimizi taçlandıracağına inancımız tam.. Dünyanın ateş çemberi olduğu, bölgesel savaş ve çatışmaların giderek arttığı bir dönemde ‘barış adası cennet vatanımızın ve üzerine titrediğimiz devletimizin kıymetini bir kez daha idrak ediyoruz. Milletimizin iftiharı olan bu bayram vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Harbimizi zaferle taçlandıran kahramanlarımızı, Büyük Millet Meclisi’nin vatanperver üyelerini, aziz vatanımızı bizlere emanet eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.