Vekil Müsavat Dervişoğlu: Herkese eşit mesafedeyiz

Vekil Müsavat Dervişoğlu: Herkese eşit mesafedeyiz

İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Toplantıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Hakan Sıdalı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Meclis Divan Katibi Enes Kaplan katılım gösterdi.

whatsapp-image-2023-01-19-at-15-30-54.jpeg

"SÖZLERİMİ KONGREYE SAKLIYORUM"

İlk olarak konuşan Dervişoğlu, “Ben bugün az konuşacağım, artık bundan sonra sözlerimizi kongreye saklıyorum. Çok kıymetli konuklarımız var” diyerek sözü diğer partililere verdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, Genel Başkan Meral Akşener’in her adaya eşit mesafe de yaklaştığını ifade ederek, “Türk siyaset tarihinin gördüğü en muazzam hareketlerinden biridir İYİ Parti. İktidara karşı ve onun o ceberut döneminde kuruldu. İnsanların evden dışarı çıkarken tereddüt ettikleri, netlik yaşayamadıkları, Silivri’nin soğuk olduğu dönemde bu ülkeye sıcak iklim kavuşturan bir siyasi partidir. Bu harekat Türk siyasi kadının yaptığı siyasi harekettir. Türkiye’deki bu muazzam demokrasi hareketini bir dönemin faşistleri yapmıştır. Biz bugün 2020’li yılların sonunda Türk siyasetini yeniden tanzim etmek üzere yola çıktık. Biz biliyoruz ki özgürlük ve adalet hava ve su gibi temel insan ihtiyacıdır. Türkiye’yi bu baskı döneminden kurtarıp demokratik hukuku inşa etmek yaşamsal bir sorumluluktur. Biz demokrasiyi içselleştirmiş bir siyasi hareketiz. Varoluşumuzdan beridir kongrelerimizde yüzlerce metre insan kuyrukları oluştu delege olabilmek için. Biz öğrenen ve öğreten bir süreci içselleştirmiş ve devam ettirmiş bir siyasi hareketiz. Türkiye’de siyasetin değerleri üzerinden kapıştıran alanlar üzerinden koparılması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’yi Türkiye’nin kurucu ruhunun yönetmesi gerektiğine inanıyoruz. İYİ Parti ve muazzam lideri geleneksel kuruluş ilkelerinden zerre sapmaksızın, onu iktidarla taçlandıracak bir yürüyüş yaparken, İYİ Parti de tüm evlatlarına eşit mesafede durmayı becerdi. Bundan sonra da becermeye devam edecektir. Partinin kurumsalının hiçbir adaya karşı milim oynamak suretiyle başka mesafesi yok. Bütün adayları kucaklayan bir siyasal harekettir. Dün de böyle yaptı, bugün de böyle yaptı, uzak yarınlarda da böyle yapmaya devam edecektir. Bazen siyasete rekabet koşularının dışında mesafeler uzaklıklar, yakınlıklar kullanılabilir. Belki İzmir’de de böyle şeyler olabilir. Bizim burada olmamız göstermektedir ki İYİ Parti genel başkanımız tüm adaylara eşit mesafededir” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Lütfü Türkkan da bütün adaylara eşit mesafede durduklarını belirterek, “İzmir’in kadınlarına teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir kadın hareketi insanların umutlarının yok olduğu dönemde var olmuş bir hareketin temsilcisiyiz. İzmir’in kadınlarının siyasetteki varlıkları bize güç veriyor. Bu partinin kuruluş aşamasında çekilen zorlukları tekrar etmek istemiyorum ama bize bunlar parti bile kuramaz dediler. Bir cesur kadın buna cesaret etti ve ismi cesurlar hareketi oldu. Seçime giremez dediler, seçime girdi. Kazanamaz dediler mecliste grubu olan bir parti oldu. Gerçekleşecek olan kongre, İYİ Parti’nin muhalefetteki son il kongresi olacak. Bundan sonraki kongremiz iktidar olmuş partinin İzmir il kongresi olacak. Kongreler siyasi partilerin düğünüdür. Düğünde herkes bir arada olur. Kimisi gelin arabası tutar, kimisi damağın gelinin eksiğini tamamlar. Ama o düğünü bütün katılımcıların katkısıyla oluşur. Adaylar konusuna gelince; Meral Akşener’e bütün millet anne diyor. Anne hiçbir evladını diğerinden ayırt etmez. Evladı olanlar bilir. Burada bütün adayların hepsi bizim kıymetlimizdir. Hangisi kazanırsa bizim il başkanımızdır. Bu meseleye ne dışarıdan müdahale eder ne de bir girişimde bulunuruz. İzmir’in kaderini İYİ Parti İzmir delegelerine terk etmek zorundayız. Onlar ne diyorsa odur, müdahale etme hakkımız da yoktur. Genel Başkan burada bulunan üyeden mevcut il başkanına kadar herkese eşit mesafededir. Şucu bucu yoktur” şeklinde konuştu.

genel-merkezin-adayi-iddialarina-net-cevap-her-adaya-esit-mesafedeyiz-686.webp

"DEMOKRATİK KONGRE OLMASINI ARZ EDİYORUM"

Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ise, “Unutmayın ki bu hanımefendi partiyi kurarken alttan üsten tekmelediler, lambalar kapatıldı, salonlar kilitlendi ama hiç vazgeçmedi. Vazgeçmeyen bir liderimiz var. Liderimizin bütün unsurlarımızla birinci dereceden hem kurumsal yapı hem de Meral Akşener vazgeçilmezimizdir. Genel Başkanımız bütün kongrelerimizde komiteye de “her aday arkadaşımızın aday olmaya hakkı vardır, demokratik kongre istiyorum” dedi. Burada da demokratik kongre olmasını arz ediyorum. Genel başkanımızın her adaya da eşit mesafede olduğunu biliyoruz. Biz akıl satmaya gelmedik. Her yolda hep birlikte izimiz var” ifadelerini kullandı.

"İZİN VERMEYCEĞİMİZİ GÖSTERİYOR"

Aday sayısında yaşanan azalmanın nedeninin 'taraf' olduğu yönündeki açıklamaların sorulmasına da yanıt veren Müsavat Dervişoğlu, "O sorulara cevap vermek için milletvekillerimiz eve genel başkan yardımcılarımız buralar. İYİ partinin içinde birliğine zarar vermesi muhtemel en ufak bir şeyin konuşulmasına izin vermeyeceğimiz gösteriyoruz" diye konuştu.

"GÖREVİMİZ KUCAKLAŞMAK"

Hiçbir ismi kırma niyeti olmadıklarını da belirten Dervişoğlu, "Burada bulunduğumuz herkes biliyor. Birilerini kırmak niyetinde değiliz. O ihtimali ortadan kaldırmak amacıyla buradayız. Biz İYİ Parti’yi sıradan saiklerle kurmadık. Demokrasiyi içselleştiridk. İYİ Parti için İzmir çok önemlidir. İzmir İYİ Parti’yi kuran yer. İzmir'in sosyal hayatı da kişileştirmeyi kabul etmez. Parti büyüklerin görevi kutuplaştırmak değil kucaklaşmaktır. Yapmak istediğimiz de o. Hakkı ve hukuku, adaleti, eşitliği savunuyoruz. Tüm bunları parti olarak içşelleştirdiğimizi söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçmişte bazı ilçelerin adaylara destek açıklamasını da yorumlayan Dervişoğlu: "Bunları konuştuk. Siyasette bunlar olabilir. Hepsinin kararına saygı duyuyorum. Ancak benim 1 oyum var benim 2 oyum var diyemiyorum. Delegenin iradesini kongre sonuçlarına yansıyacağına inanıyorum. Şölen nitelikli bir kongre gerçekleştireceğiz. Adaylarla ilgili sorunlar yok ancak yöntemlerle ilgili sıkıntılar olduğunu görüyorsunuz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.