Vekil Ösen:  Aydın’ın da milletvekili olacağım

Vekil Ösen: Aydın’ın da milletvekili olacağım

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, partisinin Aydın İl Teşkilatına düzenlediği ziyarette Aydın İl Başkan Vekili Hakan İşler ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Aydın İl Başkanlığına düzenlediği ziyarette Aydın İl Başkan Vekili Hakan İşler ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Partisinin Aydın İl Sorumlusu olarak görev alan Milletvekili Ösen, 28. yasama döneminde Aydın’ın da milletvekili olacağını ifade ederek “Aydın İl Teşkilatımızla el ele verip vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışacağız. Bu süreçte esnaflarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla istişare edecek ve vatandaşlarımızın sesini Yüce Meclisimizde duyuracağız” dedi.

seda-kaya-osen-fotograf-1.jpg

Aydın’ın turizm potansiyeline dikkat çeken Ösen “Arkeoloji ve tarımsal üretim imkanlarıyla eşsiz değerler sunan ilimiz, gerekli yatırımlar yapılması halinde 12 aya yayılan sezonsuz ve sürdürülebilir turizmin önemli örneklerinden biri olabilecektir” dedi. DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Koordinatörlüğü görevini de yürüten Milletvekili Ösen, Aydın’ın tarihi ve kültürel değerlerinin zenginliğine dikkat çekerek “Ülkemizin önemli tarım topraklarına ve turizm destinasyonlarına sahip Aydın, aynı zamanda çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapması nedeniyle dünyanın en önemli lokasyonlarından biri olagelmiştir. Nitekim ilimiz UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Aphrodisias Antik Kenti ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Priene Arkeolojik Alanıyla dünya mirasına ev sahipliği yapmaktadır. Daha nice tarihi ve kültürel değerler, açığa çıkarılmayı beklemektedir. Restorasyon çalışmaları ve arkeolojik araştırmalarla bu tarihi ve kültürel bölgelerin dünya mirasına kazandırılması ve sahip olduğu zengin mirası gözler önüne sermesi; ülkemizin uluslararası konumuna değer kazandıracak ve bölge halkına önemli ekonomik katkılar sunacaktır. Bununla birlikte ülkemizde eğitim turizminin yok denecek kadar az olduğu bilinmektedir. 2023 yılının ilk çeyreğinde eğitim amacıyla ülkemize gelen yurtdışı kaynaklı ziyaretçi oranı %0.8’lik dilimle oldukça düşük seyretmektedir. Aydın ilimiz sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle uluslararası pek çok öğrencinin eğitim ve staj amaçlı ilgisini çekebilecek potansiyele sahiptir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.