Vekil Polat: Alsancak Limanı’nın kapalı kapılar ardında satılması vatana ihanettir!

Vekil Polat: Alsancak Limanı’nın kapalı kapılar ardında satılması vatana ihanettir!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın İzmir Alsancak Limanı’nın satılması iddiasına ilişkin verdiği soru önergesine yanıt verdi. Polat verilen yanıta tepki göstererek 'vatana ihanet' göndermesi yaptı.

MEDYA EGE - İzmir Alsancak Limanı’nın Abu Dhabi Port tarafından satın alındığı iddiasını, Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından soru önergesine verilen yanıtı sosyal medya hesabından paylaştı.

Polat; yaptığı paylaşımda, Yılmaz tarafından verilen cevapların, önergede yer alan sorulara cevap niteliği taşımadığını ifade ederek, "İzmir Alsancak Limanı’nın Abu Dhabi Port tarafından satın alındığı iddiasını Meclis gündemine taşımış, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi vermiştim. Bugün Sayın Yılmaz lütfetmiş cevap vermiş ama sorularımıza cevap niteliğinde değil. Gelen cevabı kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bir kere daha söylüyorum, Alsancak Limanı’nın kapalı kapılar ardında satılması vatana ihanet anlamına gelir!" ifadelerini kullandı.

Polat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a sunduğu önergede;

2017 yılında Türkiye Varlık Fonu'na devredilen Izmir Alsancak Limanı'nın, 2021 yılında Varlık Fonu ile liman ve lojistik yatırımları yapma amacı ile stratejik ortaklık anlaşması imzalayan Abu Dhabi Port tarafından satın alındığı iddiaları doğru mudur?

İddialar doğru ise satın alma işleminde hangi prosedür izlenmiştir?

İzmir Alsancak Limanı'nın bedeli hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Limana ne kadar bedel biçilmiştir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre 2023 yılı Ocak-Mayıs döneminde yaklaşık 126 bin TEU konteyner elleçlenen ve çok değerli bir konuma sahip olan Izmir Alsancak Limanı TCDD tarafından işletilirken kar etmekte midir?

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirme takviminde olduğu kamuoyunca bilinmektedir. Liman için özelleştirme çalışmaları devam etmekte midir? Devam ediyorsa çalışmalar ne aşamadadır? sorularını sormuştu.

3483478.jpg

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ise Polat’a "İzmir Alsancak Liman'ı, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 2017/5 sayılı kararıyla özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak 2017 yılında Türkiye Varlık Fonu'na devredilmiştir. Bununla birlikte, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 2017/5 sayılı kararı doğrultusunda Liman'ın işletme ve yönetimi TCDD tarafından yapılmaktadır" yanıtını verdi.

f3u3bluwuaac-so.jpg

f3u3bltwsaaffw.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.