Vekil Polat'tan RTÜK üyelerine basın özgürlüğü hatırlatması

Vekil Polat'tan RTÜK üyelerine basın özgürlüğü hatırlatması

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, TELE 1 ve KRT'ye verilen cezalara tepki göstererek RTÜK üyelerine çağrıda bulundu.

MEDYA EGE - Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TELE 1 ve KRT'ye ceza verdi. KRT'de yayınlanan 'Haftanın Panoraması'na 3 kez durdurma ve yüzde 3 para cezası verildi. Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklu olduğu TELE 1'de ekrana gelen 'Forum Hafta Sonu' programına da 3 kez durdurma ve kanala yüzde 3 para cezası verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat verilen cezalara sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi. RTÜK üyelerine seslenen Milletvekili Polat, verilen kararla basının susturulmaya çalışıldığını iddia etti.

mahir-polat.webp

Milletvekili Polat, şunları aktardı; "RTÜK tarafından Tele1 ve KRT'ye manevi değerlere ve devletin milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırılık gerekçesiyle verilen cezaların, susturma ve sindirme amaçlı olduğunu biliyoruz. Devlet ve millet arasında bölünmez bir bütünlük, halkın haber alma imkanlarını kısıtlayarak değil; adaletle, insan haklarıyla ve özgürlükle sağlanır! RTÜK üyelerini adalete ve özgür basının yanında olmaya davet ediyorum!"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.