Veli Ağbaba: Part-time çalışacak TÜİK Başkanı aranıyor!

Veli Ağbaba: Part-time çalışacak TÜİK Başkanı aranıyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK Başkanı Sait Dinçer'in görevden alınmasına "Bu bir iş ilanıdır! Part-time çalışacak TÜİK Başkanı aranıyor!" sözleriyle tepki gösterdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar ile TÜİK Başkanı Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer görevinden alındı. Dinçer yerine Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına Erhan Çetinkaya atandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve atama kararlarına tepki gösterdi. Uygulanan politikaların tehlikesine dikkat çeken Ağbaba tepkisini Erdoğan'ın diploması için yapılan tartışmaları da hatırlatarak sosyal medya hesabından gösterdi.

veli-agbaba-foto-sozcu-16-9-1615717791-880x495.jpg

Ağbaba'nın paylaşımı şöyle:

"Bu bir iş ilanıdır! Part-time çalışacak TÜİK Başkanı aranıyor!

Baştan söyleyelim, güvencesiz bir iş. İş garantisi yok, Saray ne zaman isterse çıkarır.

Öyle aklına estiği gibi veri yayınlamak da yok, Saray ne derse o. Hatta istifa etmek de yok, görevden affını isteyebilir.

En güzel yanı diploma şartı da yok İş ortamı gayet rahat. Hesap sormaya gelen olursa kurumun kapısını kilitlersin, olur biter.

Çarşıya, pazara falan çıkmaya gerek yok; veriler zaten Saray'dan gelecek. Pergoleciyle arayı iyi tutun yeter. İletişim için @RTErdogan'a dm atın."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.