Veliler dikkat! Öğrenciler sağlıklı...

Veliler dikkat! Öğrenciler sağlıklı...

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, öğrencileri sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulundu.

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, okul çağının, büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu, yaşam boyu sürebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu çok önemli bir dönem olduğu belirtildi.


Sağlıklı beslenmenin, iyi bir şekilde büyüme ve gelişmelerin yanında okul başarısını da etkilediği belirtilen açıklamada, yetersiz ve dengesiz beslenmenin, dikkat sürelerinde kısalmaya, algılarda azalmaya sebebiyet verdiği vurgulandı.


Okul çağındaki çocukların temel besin gıdalarıyla düzenli bir şekilde beslenmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, “Sağlıklı beslenme için et ve ürünleri, yumurta ve kuru baklagiller ile sert kabuklu yemişler, tohumlar, sebzeler, meyveler, ekmek ve tahıllar eksik edilmemeli” denildi.


Açıklamanın devamında ise, “En önemli öğünün kahvaltıdır. Kahvaltı yapılmadığında veya uzun süreli açlıklarda dikkat dağınıklığı, yorgunluk, baş ağrısı ve zihinsel performansta azalma olmaktadır. Bu nedenle, güne yeterli ve dengeli yapılan bir kahvaltı ile başlamak okul başarısının artmasında son derece önemlidir. Gün boyu fiziksel ve zihinsel performansın en üst düzeyde tutulabilmesi, düzenli olarak ana ve ara öğünleri tüketmeniz ile mümkündür. Bu nedenle, öğün atlanmamalıdır.

 

Vücudunuzun düzenli çalışması, tükettiğiniz besinlerin vücuda yararlılığının artırılması, fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişiminize katkı sağlaması açısından günde 60 dakika fiziksel aktivite yapılmalıdır. Anne baba ve öğretmenler çocukların büyüme ve gelişmelerini izleme ve sağlıklı beslenme davranışları geliştirmeleriyle yakından ilgilenerek kendi beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlıklarınız ile onlara örnek olmalıdırlar. Sağlıklı yaşam için çocuklara el yıkama ve diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması çok önemlidir. Kirli eller, basit bir soğuk algınlığından ölümcül hastane enfeksiyonlarına kadar pek çok hastalığın nedeni olabilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.