Venüs’ün Kadınları, Ketenden Şeyler Atölyesi için söyledi

Venüs’ün Kadınları, Ketenden Şeyler Atölyesi için söyledi

Kültürpark Rotary Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşen “Venüs’ün Kadınları” konserinin gelirleri ile Tire Kahrat Köyü’ndeki çiftçi kadınların keten üretimine yönelik “Ketenden Şeyler Atölyesi” kurulacak.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 11. Grup Kulüpleri 11. Grup Balçova, Bornova, Karabağlar Çalıkuşu, Kültürpark ve 100. Yıl Güzelbahçe Rotary Kulüpleri, Kültürpark Rotary Kulübü’nün kadın üreticiyi desteklemek amacıyla kurduğu Tire Kahrat Köyü Toplum Birliği yararına bir konser düzenledi. Konserin ev sahipliğini üstlenen Kültürpark Rotary Kulübü Antalya Devlet Opera ve Balesi’nden üç kadın sanatçıyı “Venüs’ün Kadınları” Konseri’nde ağırladı.

venusun-kadinlari-konseri-foto-2.jpg

“Temel Amacımız Toplumsal Cinsiyet Eşitliğiyle Söz Sahibi Güçlü Kadınlar Yaratmak”

Toplumda güçlü kadınlar yaratmak amacıyla oluşan projenin yine kadının gücünü simgeleyen bir grup ile daha anlamlı olacağına inanarak bu konseri planladıklarını dile getiren Kültürpark Rotary Kulübü Başkanı Aslı Odabaşı, “Döngü Kooperatifi iş birliğinde Tire Kahrat Köyü’nde oluşturmayı planladığımız “Ketenden Şeyler Atölyesi” için 11. Grup Kulüplerimizin ve sponsorlarımızın desteğiyle bu gece için toplamda 210 adet bilet sattık. Urla’daki Köstem Zeytinyağı Müzesi’nin bu muhteşem akustiğinde Venüs’ün Kadınları Antalya’dan gelerek Tire’deki üretici kadınlarımız, çiftçi kadınlarımız için söylediler.

venusun-kadinlari-konseri-foto-3-hakan-ornekoglu-cagla-pinar-veyisoglu-asli-odabasi-nil-nakisci-serter-orkut-guney.jpg

Burada bu yapılan iş hepimize heyecan veriyor. Özellikle kadın istihdamına yönelik bir proje üretiyor olmaktan dolayı son derece mutluyuz. İyilik yapmanın bulaşıcı olduğunu, insanlara şifa verdikçe şifanın kendimize döndüğünü görmek gerçekten çok güzel… Özellikle kadınlara destek olmak, kadınların iş ve meslek sahibi olmaları için güçlü kadınlar yaratmak için toprak temalı Venüs’ün Kadınları konseri hepimize ilham verdi. Müzenin de toprak temalı olması bir zeytinyağı müzesi olması ve bütün her şeyi toprakta, var etmede birleştirerek bu gece “Ben” olmaktan çıkıp “Biz” olduk. Destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

foto-17.jpg

2018 yılında yine kadınların bir araya gelerek daha güçlü kadınlar yaratmak amacıyla kurdukları Döngü Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Derece de, “Kırsaldaki kadınların ve gençlerin konumlarını güçlendirerek kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla kurduğumuz bu kooperatifin bu amaç doğrultusunda büyüyerek ve gelişerek hareket ediyor olduğunu görmek tarif edilemez bir duygu… Yolumuz uzun, yolumuz meşakkatli ve bu yolda bizimle birlikte yürüyen herkese çok teşekkürler…” diye konuştu.

foto-16.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.