Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan uyarı: "31 Mayıs'ı geçirmeyin"

Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan uyarı: "31 Mayıs'ı geçirmeyin"

Vergi Daireleri 30 ve 31 Mayıs’ta gece 24’e kadar çalışacak.

Manisa Vergi Dairesi Başkanvekili Ramazan Yaşar birikmiş borçların ödenmesinde büyük kolaylık sağlayan ve 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı kanundan yararlanmaya devam etmek için son günün 31 Mayıs olduğunu bildirerek 30 Mayıs Salı ile 31 Mayıs Çarşamba günü tüm vergi dairelerinin gece 24.00’a kadar vatandaşlara hizmet vereceğini ve veznelerin açık olacağını belirtti.

Manisa Vergi Dairesi Başkanvekili Ramazan Yaşar 6736 sayılı kanundan yararlanan ancak herhangi bir sebepten dolayı yapılandırmanın ilk taksitini, ikinci taksitini veyahut ilk iki taksitini ödeyemeyen vatandaşların kanundan yararlanmaya devam etmek için ödemelerini en geç 31 Mayıs Çarşamba günü yapmalarını gerektiğini belirtti. Yaşar gündüz mesai saatleri içerisinde gelemeyen vatandaşlara haklarını kaybetmemeleri hususunda bir kolaylık daha getirildiğini kaydederek 30 Mayıs Salı ile 31 Mayıs Çarşamba günü tüm vergi dairelerinin gece 24.00’a kadar vatandaşlara hizmet vereceğini ve veznelerin açık olacağını ifade etti.

31 MAYIS’I GEÇİRMEYİN

19 Ağustos 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanun ile vatandaşların kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, matrah arttırımı ve stok beyanları gibi çok önemli imkanların getirildiğini kaydeden Manisa Vergi Dairesi Başkanvekili Ramazan Yaşar sözlerine şöyle devam etti, “Yapılandırılan tutarların peşin veya ilk taksit ödeme süreleri de 30 Kasım 2016 tarihinde sona ermiştir. Bazı vatandaşlarımızın, Kasım 2016 ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle Kanundan yararlanma hakları sona ermiş, ancak Kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir. Yapılan düzenleme gereğince; Yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Buna göre 6736 Sayılı Kanun kapsamında ilk taksitlerini ödeyenlerin ikinci taksitlerini, hiç ödeme yapmayanların ise ilk taksitle birlikte ikinci taksilerini 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödememeleri durumunda kanundan yararlanma hakları sona erecektir. 6736 Sayılı Kanunun getirdiği önemli şartlardan biri de taksit ödeme süresince tahakkuk eden vergilerin gününde ödenmesidir. Cari dönem ödeme şartını ihlal edenlere de hak verilmiş ve bu mükellefler cari dönem yükümlülüklerini Mayıs 2017 sonuna kadar yerine getirerek ya da çok zor durumda olmaları nedeniyle bu yükümlülüklerini yerine getiremediklerini tescil başvuruları ile belirterek Kanundan yararlanmaya devam edeceklerdir” dedi.

BORCUNU PEŞİN ÖDEYENE PEŞİN İNDİRİM FIRSATI DA VAR

Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçluların 31 Mayıs 2017 sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerini ifade eden Manisa Vergi Dairesi Başkanvekili Ramazan Yaşar, “6736 sayılı Kanunun getirdiği önemli şartlardan biri de taksit ödeme süresince tahakkuk eden vergilerin gününde ödenmesidir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir. Konu hakkında vatandaşlarımıza Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresinden, vergi dairelerinden, AVM ve vatandaşlarımızın yoğun şekilde uğradığı bazı alanlarda açılan bilgilendirme stantlarından ve 444 0 189 Vergi İletişim Merkezi (VİMER)’den bilgi alabilme imkanı da getirilmiştir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.