VERGİ DAİRESİ’NDEN AVUKATLARA KONFERANS

VERGİ DAİRESİ’NDEN AVUKATLARA KONFERANS

İzmir Barosu tarafından Vergi Borçlarının 6736 Sayılı Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Kapsamında Avukatların Birikmiş Vergi, SGK ve Aidatların Yapılandırılması başlıklı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda avukatların yoğun ilgi gösterdiği panele İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü Emine Çetin konuşmacı olarak katıldı ve avukatlar yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirildi.

AVUKATLARIN YENİDEN YAPILANDIRMA KAPSAMINA ALINMASINDA İZMİR BAROSU’NUN ÇOK ÖNEMLİ BİR ROLÜ VARDIR

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan vergi borçlarının yapılandırılması konusunda avukatların da bu yapılandırma içine alınmasında İzmir Barosu’nun çok önemli bir rolü olduğunu söyleyerek, yasa ilk olarak TBMM’ye geldiğinde avukatların bu yasa kapsamında olmadığını, İzmir Barosu tarafından bunun öğrenilmesi sonrasında Barolar Birliği aracılığı ile gerekli girişimlerde bulunmak suretiyle avukatların da bu yasa hükümlerinden yararlanmalarının yolunun açıldığını dile getirdi. 

Av. Aydın Özcan ekonomik sıkıntı çeken avukatların zaman zaman baroya aidat borçlarının taksitlendirilmesi için başvuru yapmalarına rağmen mevzuat buna izin vermediği için yapılamadığını belirterek bu anlamda avukatların bu yasa kapsamına alınmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.