Veteriner Hekim Tahir S. Yavuz'dan beş yılda 14 kitap

Veteriner Hekim Tahir S. Yavuz'dan beş yılda 14 kitap

Hayvancılık sektörünün duayeni, Veteriner Hekim Yazar Tahir S. Yavuz'un Ocak ayında 2 kitabı birden piyasaya çıktı. Tahir Yavuz’un 13. kitabı ‘Koyun-Keçi Sağlığı ve Hastalıkları’ ile 14 kitabı ‘Meslekte 45. Yıl’“ Sidas Medya tarafından yayınlandı.

Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapan Tahir S. Yavuz, TV programları ve Youtube kanalı ile de pek çok çiftçiye ulaşıyor. 2019 yılında “Meslekte 40 Yıl” kitabı piyasaya çıkan Yavuz beş yılda 14. kitabını yayınlayarak bir rekora imza attı. Sidas Medya Yayınları arasında Ocak ayında 2 kitabı birden piyasaya çıkan Yavuz’un sırada yayınlanacak kitap çalışmaları da bulunuyor. Tahir Yavuz bilgi birikimini her platformda paylaşıyor. Hayvancılık ile ilgili kendisine mail ve telefon ile ulaşan ve sosyal medyadan gelen tüm soruları cevapsız bırakmıyor. Yurtdışından da takipçileri olan Yavuz, hayvan besicilerinin sorunlarına çare olmaya çalışıyor.

tahir-yavuz-22-01-2024.jpg

13. KİTABI ‘KOYUN-KEÇİ SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI’

"Koyun ve keçiler, bilindiği gibi, ülkemizde önemli bir yer tutan küçükbaş geviş getiren hayvanlardır" diyen Veteriner Hekim Tahir S. Yavuz: “Coğrafyamıza ve geleneklerimize uygun bir şekilde yıllardan beri üretimlerini sürdürdüğümüz koyun ve keçilerin, ne yazık ki, birçok hastalığı söz konusudur. Kuzu ve oğlak kayıpları halen sürmekte, yıllar içerisinde elde edilen teknik gelişmelere rağmen umulan başarı sağlanamamaktadır. Bu durum hayvan sahiplerinin geliri ve ülkemizin zenginliği açısından sorunlar yaratmaktadır.

Laboratuvar tahliline dayalı teşhisin önemi her canlı için geçerlidir. Ancak; küçükbaş geviş getirenler için çok daha büyük önem taşır. Çünkü hastalıkların belirtileri birbirini andırır. Klinik belirtiler bazen kesin teşhis için yeterli olmaz. Örneğin; yavru atma ile sonuçlanan hastalıkların birbirinden ayırt edilebilmesi için kesinlikle laboratuvar teşhisi şarttır. Dolayısıyla kitapta laboratuvar teşhisi ile ilgili önerileri sık sık bulacaksınız” dedi.

14. KİTAP ‘MESLEKTE 45 YIL’

Meslekte 40 Yıl Kitabımı Sidas Medya 2019 yılında yayınlamıştı diyen Tahir Yavuz: “Sidas Medya ile başladığımız bu işbirliği ardından 13 kitabın basımını da birlikte getirdi. Böylece ‘Meslekte 45. Yıl’ ile birlikte 14. kitabım yayınlanmış oldu. Aradan geçen 5 yılda yazdığım köşe yazılarına “spotlar” da eklendi. Çünkü uzun yazıların okunmadığını düşünerek, önemli gördüğüm konularda, kısa ve etkili spotlar yazma gereğini duydum.

Bu kitapta tarihin önemli bir bölümü de var. Tüm dünyayı sarsan, yaşamımızı etkileyen ve birçok yaşamın yitirilmesine yol açan COVİD salgını da bu dönem içerisinde oldu. Birkaç yazım da o günleri anımsatıyor. Kitabım yine, daha öncekiler gibi, bilgilerle dolu. Okuyanlar bilgilerine bilgi ekleyecekler. Okuyucularımın tarihlerine göre değerlendirmeleri gereken köşe yazılarım var. Ancak diğer temel bilgiler zaten değişmiyor” şeklinde konuştu.

TAHİR YAVUZ İZMİR TARIM FUARINDA 5 GÜN KİTAPLARINI İMZALAYACAK

Türkiye’de ve yurtdışında ciddi bir okur kitlesi bulunan Tahir Yavuz 30 Ocak-3 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek Agroexpo İzmir Tarım Fuarı Sidas Medya’nın Fuaye alanındaki standında imza gününe katılacak. Fuar süresince her gün saat 13:00-17:00 arası okurlarına kitaplarını imzalayacak. Son üç yıldır fuarda okuyucu ile buluşan Yavuz’un imza gününe hayvan besicileri ve veteriner hekimler ve sektörden yoğun ilgi olması bekleniyor.

Veterinerlik konusunda en çok eser veren veteriner hekimlerden olan Tahir Selçuk Yavuz’un “Meslekte 45. Yıl” kitabı da besicilerden. Veteriner Hekimlerden ve sektörden büyük ilgi görüyor.

Tahir Yavuz’un son beş yılda yayınlanan kitapları ise şöyle sıralanıyor: “Meslekte 40 Yıl”, “Süt, Süt Kalitesi ve Mastitis”, “Çiftlik Hayvanlarında Solunum Yolu Hastalıkları”, “Çiftlik Hayvanlarında İshaller”, “Çiftlik Hayvanlarına Döl Verimi”, “Çiftlik Hayvanlarında Koruyucu Hekimlik”. “Çiftlik Hayvanlarında Sürü Yönetimi”, “Çiftlik Hayvanlarında Sinirsel Hastalıklar”, “Çiftlik Hayvanlarında KBB”, “Çiftlik Hayvanlarında Topallık”. “İşkembe”. “Çiftlik Hayvanlarında Göz Hastalıkları”., ‘Koyun-Keçi Sağlığı ve Hastalıkları’, ‘Meslekte 40 Yıl’

tahir-yavuz-a4-tum-kitaplar-ilan.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.