VEYSEL ÇOLAK'TAN SÜRÜKLEYİCİ ÜÇ YENİ KİTAP

VEYSEL ÇOLAK'TAN SÜRÜKLEYİCİ ÜÇ YENİ KİTAP

Veysel Çolak, kendisine yakıştırılan sıfatı hak ediyor; bir şiir militanı olarak, 47 yıldır, aralıksız Türk şiirini için çalışmalarına devam ediyor.

Bugüne kadar 18 şiir, 11 araştırma- inceleme,  3 deneme,  bir çocuk kitabı,  9 şiir yıllığı, bir roman, 5 derleme kitabı yayımlamış olan Veysel Çolak, 2018 yılına üç yeni kitapla girdi. Bunlardan ilki "Türk Şiirinin Arabı" adını taşıyor. Bu kitap şair adları sözlüğü, şiir kitapları sözlüğü, dergiler sözlüğü niteliklerini taşıyan bir çalışma. Derin okumalara, boyutlu araştırmalara girişilerek hazırlanan bu kitap; araştırma yapmak ve Türk şiirinin gelişimini anlamak isteyenler için nitelikli, nesnel bilgilerle yüklü iyi bir kaynak. Bunun ardında 19. şiir kitabı "Kan Kırmızı Hayat" yayımlandı. Bu kitapta "kemirilmiş, savaş artığı bir dünyanın" şiirlerine yer verilmiş. Çelişik durumları, karşıt görüntüleri, her türlü eşitsizlikleri, dünyayı yaşanmaz hale getiren emperyalist savaşları anlatan, şiir sanatından ödün vermeyen şiirler bunlar. Diğer kitap ise "Yasaklanmış Şiirler". Bu kitapta Nâzım Hikmet'ten bu yana yasaklanan şiirler, şiir kitapları, o şiirleri yazan şairlerin gözaltına alınması, tutuklanması, sürgüne gönderilmesi, Ağır Ceza Mahkemelerinde süründürülmeleri; o anti-demokratik süreçler şairler / şiirler üzerinden inceleniyor. Şair kimliği bu çerçevede tanımlanıyor ve şimdiyi, geleceği, hayatı savunan bir şair tipi öneriliyor.

Veysel Çolak, tatil aralığı vermeden her cumartesi günü saat 14.00'te Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür merkezinde şiir atölyesi çalışmalarını sürdürüyor. Yediden yetmişe herkese açık bu şiir çalışmaları ücretsizdir. Ayrıca her ay halka açık bir şiir etkinliğinin düzenlenmesi, bu yoğun şiir çalışmaları İzmir / Karşıyaka'yı şiirin başkenti kılmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.