Vicdanlı Kadınlar 

Vicdanlı Kadınlar 

Işıl Mencik yazdı...

Vicdan; Kişiyi kendi davranışlarıyla ilgili olarak bir yargıda bulunmaya yönelten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerinde dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan, kişiye doğruyu ve iyiyi yapma yükümünü de yükleyen içsel güç.

Kadını savunurken sadece doğrularına ahlak değerlerine uygun biçimde olan davranışlarını öne sürmekteyim. Çünkü her kadın doğru olmayabilir ve her kadın vicdanlı olmayabilir ve her kadın anne de olmayabilir. Vicdan da annelik gibi içsel duygu gücüdür. Bunları yazarken hayatımdan geçen, duyduğum, gördüğüm o kadınlara söylüyorum. Ahlakınız, davranışlarınız, söylediklerinizin hiç biri yaptıklarınızla uyuşmuyor. Unutmayın ki davranışlar söylenenlerden daha sesli konuşur.  Evladına, eşine sadakatsizlik yapan her kadın vicdanından yoksundur. Ahlakından yoksundur. 

Zaman zaman feministlikle ilgili mesajlar alıyorum ve akla uygun algı oluşturmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü feministlik erkek düşmanı değildir. Her yanlış yapan kadını da savunmaz her şeyin ahlakla ve vicdanla ölçülen değerleri vardır.

Toplumda kadın/ erkek ayrımcılığı yapmadan her yerde ve her sektörde kötü yetişip, kötü olan insanlardan söz ediyorum 

Feministlik; Eşitliği, doğru olanı savunmaktır. 

Kadın, erkek için ne bir eşya, ne cinsel metadır. Kadın akıldır, fikirdir. Bedenleriyle değil beyinleriyle fark yaratmak ister. Ana gibi ana, kadın gibi kadındır vicdanlı kadın. Kendi vicdani değerleriyle evlatlarını büyütendir. Çocuğunu eşlerine ateş  olarak kullanmazlar çünkü bilmeli ki gelecek dünyaya yetiştirdiği evladına emanettir. Vefakarlığı, fedakarlığı salak oldukları için değil, kalbinde beslediği vicdanının gücüyle konuşan kadındır. Vicdanlı olan her kadının sorumluluğu, öz saygısı, prensipleri vardır. Gereğinden çok sevilmeleri umursamazlar çünkü iç huzuru kendileriyle mutlu olmayı öğretir.  

Vicdanı rahat olan her kadın kendine saygısını yitirmeyen , çocuklarına iyi bir anne olmayı ilke edinen kadındır. Zevkleri ,anlık mutluluklarla kendini kandırmayan kadındır. Her kadının vicdanlı olması vicdanlı evlat yetiştirmesini dilerim.

Dilerim yolunuzda sesini duyacağınız vicdanınız olur. 
                                                                                                         
Sevgilerimle …
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.