VİDANJÖRLÜ ÇEVRE KATLİAMI!

VİDANJÖRLÜ ÇEVRE KATLİAMI!

İzmir’in doğasıyla, deniziyle yaşanılabilen ender ilçelerinden birisi olan Foça’da, biyoenerji üretimi yapan firmanın atıklarını yükleyen vidanjörler, çevre katliamı yapıyor.

İzmir’in Foça ilçesinde kurulan biyoenerji üretimi üzerine faaliyet gösteren firma, Foça ve Foçalılar için büyük tehlike oldu. Biyoenerji fabrikasından alınan kimyasal atıklar, vidanjörlerle fabrikanın dışına çıkartılıp, uzaklarda tarım arazilerine, sulama kanallarına dökülüyor.

Foça’yı ve Foça’da doğal çevreyi seven vatandaşların dikkatini çeken çevre katliamı, Foça’da çevreci eylemlerin de beraberinde getirdi. Fabrika yetkilileri, çevreci vatandaşlara, atıkların zararlı olmadığını,  derelere, sulama kanallarına ve arazilere atılanların gübre mahiyetinde atıklar olduğunu iddia ederken, çevreci vatandaşlar,  atıkların, çevreye ve doğa büyük zarar verdiğini iddia ettiler.

whatsapp-image-2021-06-15-at-13.19.22.jpeg

Foça’nın denizi ve doğasıyla turistlik bir ilçe olduğuna belirten vatandaşlar, atıkların çevre katliamı yaptığını, turistlik ilçenin çevrece görünümüne büyük zarar verdiğini belirttiler. Vatandaşlar, çevre katliamı yapmadıkları iddia edilen firma yetkililerin, ellerinde bu maddeleri rastgele canını istediği yere dökebileceğine dair İzmir Çevre Müdürlüğü’nden izin belgesi gösteremediğini, bunun da açık açık yasa dışı çevre katliamı olduğunu iddia ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.