Viranşehir'de Bombalı Saldırı

Viranşehir'de Bombalı Saldırı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde adliye lojmanlarına yönelik bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dün akşam hakim ve savcıların kaldığı lojmanlara bombalı araçla saldırı düzenlendi. Yapılan saldırı da binanın büyük bir kısmının ağır hasar aldığı öğrenilirken, çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. Olay yerine hemen çok sayıda sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA 
Şanlıurfa Valiliği, Viranşehir İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin hakim ve savcıların kaldığı lojmanlara yönelik bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: "İlimiz Viranşehir İlçesi'nde bulunan adliye personeli ile emniyet personelinin ikamet ettiği lojmanların bulunduğu sokak içinde muhtemel bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucunda, saat 21.45 itibariyle Viranşehir Devlet Hastanesi'ne 16 yaralı vatandaşımız intikal ettirilmiş, bunlardan 3 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirmiş ve durumu ağır olan bir vatandaşımız ise il merkezine sevk edilmiştir.

Tahribat gün ağarınca ortaya çıktı

Mahallesi'nde yer alan Savcılar Sitesi'nde dün akşam yaşanan olay nedeniyle yaklaşık 2 metre derinliğinde çukurun oluştuğu bölgedeki onlarca bina ve araç kullanılmaz hale geldi. Terör saldırısı bazı binalarda da hasara yol açtı.Bölgede oluşan tahribat günün ağarmasıyla belirginleşti.Olayın ardından bazı binalara büyük Türk bayrakları asıldığı görüldü.

viransehir_deki_tahribat_h27664_6f593.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.