Vishing saldırıları milyonlarca kullanıcıyı tehdit ediyor

Vishing saldırıları milyonlarca kullanıcıyı tehdit ediyor

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren Pishing (oltalama) saldırıları, milyonlarca kullanıcının banka hesabını tehdit ediyor

Güvenlik analistleri Vishing (sesli oltalama) adı verilen yeni bir saldırı türü keşfetti. Keşfedilen yeni yöntem ile kötü niyetli kişiler, kurbanların kişisel bilgilerini elde etmek için bilgisayarlarına zararlı yazılım yüklemeye ikna ediyor.

Kullanıcıların hassas bilgilerini çalmaya yönelik saldırı türlerine bir yenisi daha eklendi. Güvenlik araştırmacıları saldırıların henüz hangi grup tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edilemediğini açıkladı. Milyonlarca kullanıcıyı etkileyen Vishing (sesli oltalama) saldırısı keşfedildi. Apple, Samsung ve Xiaomi gibi firmaları taklit eden bilgisayar korsanları, kullanıcıların hesap bilgilerini elde etmek için farklı yöntemler geliştirdi. İlk olarak e-posta ile kullanıcılarla iletişim kuran hackerlar, kurbanların sesli görüşmeyle kişisel bilgilerini elde etmeye çalışıyor.

milyonlarca-kullanici-tehdit-altinda-vishing-saldirisi-nedir-1.jpg

Konu hakkında açıklama yapan güvenlik araştırmacıları, “Bu özel spam e-posta türü hiçbir bağlantı içermiyor. Gönderilen e-postalarda kurbanın siparişi değiştirmek veya iptal etmek için sesli iletişim kurmasını sağlayacak telefon numarası bulunuyor.” ifadelerini kullandı. Güvenlik araştırmacıları, dolandırıcıların müşteri hizmetleri personeli gibi davrandığını ve birçok kullanıcının bu yöntem ile dolandırıldığını belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.