'Vize' sorununa şimdilik 'vizesiz' çözüm!

'Vize' sorununa şimdilik 'vizesiz' çözüm!

Avrupa Birliği ülkelerinin Türk vatandaşlarına vize vermekten imtina etmesiyle başlayan süreçte rota vizesiz ülkelere çevrildi.

Son dönemde yaşanan vize sorunlarından dolayı yurtdışına tur organize eden seyahat acen­teleri zor günler geçiriyor.

Dünya'dan Mehtap Halıcı'nın haberine göre hem Türkiye’den yurtdışına hem de yurtdışından Türkiye’ye vizesiz turlar ile gü­nübirlik seyahatler acente­lerin yüzünü güldürüyor.

Setur Turizmden Sorumlu Genel Müdür Yar­dımcısı Koray Küçükyılmaz, Av­rupa ve Türkiye arasındaki vize sorunun devam ettiğini belirterek randevu sürelerinin uzama­sından dolayı satışlarının etkilendiğini söyledi.

44002.jpg

VİZESİZ ÜLKELERE TALEP ARTTI

Ancak vi­ze problemi nedeniyle vizesiz ülkelere talebin arttığını ifa­de eden Küçükyılmaz, “Özel­likle Balkanlar, Uzak Doğu, Fas, Mısır yoğun ilgi görüyor. Bu bölgeler tercih ediliyor” dedi.

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alma süre­cindeki zorlukların devam et­tiğini belirten Küçükyılmaz, vizeyle uğraşmak istemeyen­lerin vizesiz ülkelere yöneldi­ğini ifade etti.

Yurtdışından Türkiye’ye yapılan seyahat­lerin de arttığını da belirten Küçükyılmaz, en çok turist getiren büyük major ülkele­rin; Rusya, Almanya, İngilte­re ve sonrasında Bulgaristan olduğuna işaret etti.

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Avrupa ülkelerinin vize sorunundan dolayı seyahat acentaları olarak zorlandık­larını ifade ederek “Güç durumdayız. 2 ay sonraya vize almak de­mek birçok seyahat tatilinin planlamasını güçleştiriyor. Temmuz sonuna kadar vize alma şansımız olmuyor. Bu durumdan dolayı vize yetiş­mediği için Schengen ülke­lerine çok ciddi tur iptalleri­mizde söz konusu olabiliyor. Vizesi yetişmeyen kişi sayı­sı eskisine nazaran yaklaşık olarak 2 katından daha fazla” ifadesini kullandı.

EN ÇOK RET İNGİLTERE VE ALMANYA'DAN

Ta­tilSepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Schengen ülkelerinde ran­devuların ağustosa verildi­ğini, ABD'de ise 2024 yı­lına kaldığını belirterek “En çok ret Almanya ve İngilte­re’de oluyor. Ancak İngilte­re yine işini en normal yapan taraf çünkü bir sorun varsa sorunu açıklayan bir İngil­tere var. Bu durum ne zaman normale döner öngöremiyo­ruz. Belki göçmen politikaları netleşirse normale dönülebi­lir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.