Vodafone hotspot ücreti almayacak!

Vodafone hotspot ücreti almayacak!

Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılardan ücret talep edilmediği açıklamasında bulundu.

Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılardan ücret talep edilmediği açıklamasında bulundu. Vodafone açıklamasında, "Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılarından ücret talep etmiyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Vodafone kullanıcılarının herhangi bir ek ödeme yapmaksızın hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan 'kişisel erişim noktası' özelliğini kullanmaya devam ettiği bildirildi. Peki ne olmuştu? 

Turkcell tarafından yapılan bir duyuru ile 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren cep telefonundan internet paylaşımı yapacaklardan 9 TL ücret alınacak. Konuyla ilgili bilginin yayılmasıyla beraber sosyal medyada büyük bir tepki oluştu.

Birçok kullanıcı ile beraber bizim de doğru bulmadığımız uygulama özellikle internetini paylaştıran kullanıcıları etkileyecek. 

Cepteki internet paketimizi paylaşmaya yarayan Hotspot özelliği uzun yıllardır cep telefonlarında bulunuyor. Özellikle internetten uzak ortamlarda bilgisayarlarla paylaşım için kullanılan bu özellik yurtdışında genelde ücretli olarak kullanılıyor. Ancak yurtdışında hem fiyatlar daha makul hem de data paketleri daha yüksek kapasitelerde. 

Bu tepkilerin ardından Turkcell geri adım atar mı bilmiyoruz ancak vatandaşın bu durumdan pek memnun olmadığını da belirtmeden geçmeyelim. Öte yandan Türk Telekom'un bu konuda henüz bir açıklama yapmadığını da belirtelim. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.