Volkswagen Torbalı'da 5 bin kişiye istihdam sağlayacak

Volkswagen Torbalı'da 5 bin kişiye istihdam sağlayacak

Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen fabrikada VW’nin bünyesindeki Skoda markasının Karoq adlı SUV modeli ve Seat’ın Ateca tipi aracının üretiminin yapılması bekleniyor.

Türkiye’de gündemi bir süredir meşgul eden Volkswagen’in yeni fabrikasının nereye kurulacağı konusu şekillenmeye başladı. Almanya’da yayın yapan Automobilwoche dergisinin haberine göre, önceki gün toplanan VolksWagen Yönetim Kurulu, yeni fabrikanın Türkiye’de, Torbalı’da kurulması kararı aldı.  Alınan karara göre kurulacak fabrikada üretilecek markalardan biri Skoda olacak. Volkswagen’in haberle ilgili herhangi bir yalanlama yapmaması ve derginin Volkswagen markasına yakın olması iddiaları güçlendirdi.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Volkswagen, aylardan bu yana yeni otomobil fabrikası için Türkiye’yi mi Bulgaristan’ı mı tercih etmesi gerektiğini tartışıyordu. Volkswagen CEO’su Herbert Dies, yeni otomobil fabrikasının yeri için karar vermek üzere Türkiye’de ve Bulgaristan’da temaslarda bulunmuştu. Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen fabrikada VW’nin bünyesindeki Skoda markasının Karoq adlı SUV modeli ve Seat’ın Ateca tipi aracının üretiminin yapılması bekleniyor. Volkswagen Grubu’nun planladığı yatırım hacminin 1,3 ila 2 milyar Euro arasında olduğu tahmin ediliyor, Türkiye ise yaklaşık 100 milyon Euroluk teşvik planını devreye sokacak. Volkswagen, Türkiye’de en çok satış yapan marka olmasına rağmen en çok satış yapanlar içinde üretimi Türkiye’de olmayan tek şirket. Elektrikli otomobiller konusunda atağa geçen Volkswagen, Almanya’daki mevcut fabrikalarında elektrikli modellere yer açmayı planladığı için başka bir ülkede yeni bir fabrika açılacağını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.