Volkswagen trafik sorununu çözmeyi planlıyor!

Volkswagen trafik sorununu çözmeyi planlıyor!

Volkswagen kuantum bilgisayarların yardımıyla trafikte bekleme süresini en aza indirmeyi planlıyor.

Lizbon’da WebSubmit’te Volkswagen ve D-Wave’in birlikte yer aldığı projeye göre; taksiler, toplu taşıma araçları ve filolar, kuantum bilgisayarların yardımıyla trafikte bekleme süresini en aza indirecek.

Şirketin San Francisco’daki laboratuvarı CODE Lab’ın baş araştırmacılarından Florian Neukart, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Volkswagen kuantum bilgisayarları üzerine pratik odaklı araştırmalarda ilerliyor ve temel uzmanlık bilgisi kazanıyor” dedi. 

Nekuart açıklamalarında “Bu teknolojinin, trafik optimizasyonu da dahil olmak üzere, şirket için faydalı olabilecek uygulamalarını derinlemesine anlamak istiyoruz. 

Büyük şehirlerdeki toplu taşıma kuruluşları ve taksi şirketleri filolarını verimli bir şekilde yönetme konusunda oldukça hevesli. Kuantum için optimize edilmiş trafik yönetim sistemimiz bunu gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olabilir. ” ifadelerine yer verdi.

D-Wave Başkanı Bo Ewald ise  şirketin kurulduğu günden beri pratik kuantum uygulamalarını geliştirmeye odaklandığını ifade etti. Quantum bilgisayarlar, geleneksel bilgisayarlara göre trafik optimazasyonu gibi kompleks verileri çok daha hızlı işleyebiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.