Volvo binlerce aracını geri çağırdı!

Volvo binlerce aracını geri çağırdı!

Otomobil sektöründe hatırı sayılır bir yeri olan Volvo, yaşanılan bir takım sıkıntılardan dolayı yüz binlerce aracını geri çağırdı. Peki, neden?

Volvo , yakıt hortumlarından yapılan bir yanlış nedeniyle 200 bin aracını geri çağırdığını kamuoyuna duyurdu. Şirketin sözcüsü Annika Bjerstaf tarafınca yapılan açıklama ile beraber, 2015-2016 yılı arasında ürettikleri araçların yakıt hortumlarında bir takım üretim hatasını keşfettiklerini ve, bu hatadan dolayı araçtaki yakıtın motor bölümüne sızabileceğini belirtti. Şimdiye kadar, bu durum ile ilgili şikayet almadıklarını da özellikle vurgulayan basın sözcüsü, herhangi bir sürücünün bu hatan dolayı mağdur olmaması için böyle bir geri çağırmaya başvurduklarını da ifade etti.

Söz konusu bu araçlar ise, Volvo V40, S60 ve V60 ile Cross Country olarak açıklandı. Bunun haricinde ise, yine ayını şekilde 2015-2016 yılları arasında üretilen V70, XC70, S80, XC60 ve XC90 geri çağrılan modeller arasında yer alıyor. Şimdilik bu geri çağırma durumunun şirkete ne kadar mal olacağı hakkında resmi bir açıklamanın yapılmadığını da özellikle belirtelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.