Vücut kokusu ölçen cihaz geliştirildi!

Vücut kokusu ölçen cihaz geliştirildi!

Koku cihazı, 0-10 aralığında puanlama yaparak, kişiyi banyo yapması için uyarabiliyor.

Japonya’daki bir şirket tarafından geliştirilen koku cihazı, kullanıcının vücut kokusunu ölçebiliyor. Koku cihazı, 0-10 aralığında puanlama yaparak, kişiyi banyo yapması için uyarabiliyor.

Koku cihazı banyo uyarısı veriyor

Dünyadaki ilginç icatların çıkış noktası genellikle Asya ülkeleri, özellikle de Japonya oluyor. Hatta Japonca’da anlamsız icatlar için ‘chindogu’ kelimesi kullanılıyor. bu konuda dikkat çeken yeni cihazın görevi ise sumeru harasumento, yani koku tacizi önleme.

Tanita adı verilen bu cihaz, vücut kokusu ölçümü yaparak, kişinin koku durumu hakkında bilgi veriyor. Tanita ES-100 ile yapılması gereken tek şey; cihazı açmak, sensörü çevirmek ve ölçülmesi istenilen bölgeye doğru cihazı tutmak. Partikül madde ölçümü yapan cihaz, 10 saniye sonra kullanıcıya 0-10 aralığında bir değer veriyor. 0 koku yok, 10 çok fazla koku var anlamına geliyor. 5 ve üstü seviyelerde kullanıcıyı banyo yapması için uyarıyor.

ES-100, sadece kötü kokular için değil, yoğun miktarda deodorant ve parfüm kullanımında da aynı uyarıyı veriyor. 2000 kez kullanılabilen cihazın, yaklaşık 1 yıllık kullanım için ideal olduğu belirtiliyor. Şirket, özellikle 40-50 yaşların üstü insanların bu cihaza ilgi göstereceğini belirtiyor.

Şu an için Japonya’da satışı yapılan bu ilginç cihazın satış fiyatı ise yaklaşık 125 dolar. Özellikle Tokyo trenleri gibi toplu taşıma araçlarında daha rahat bir yolcuğu mümkün hale getirebilir. Japon halkının birbirine duyduğu saygı ve rahatsız etmeme duygusu düşünüldüğünde, satış için iyi bir bölge olduğunu söyleyebiliriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.