Vücutta oluşan yağlanmalara dikkat!

Vücutta oluşan yağlanmalara dikkat!

Op.Dr. Esra Çelik, Liposuction ameliyatı ile vücutta oluşan yağların sorun olmaktan çıkacağını dile getirdi.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Esra Çelik, “Bölgesel yağ depolanması olan kişilerde kontur sağlamak amacıyla yapılan bir ameliyattır. Amacı kişiyi zayıflatmak değildir. Ancak bazı durumlarda hastayı motive etmek veya bir adım sonra planlanan ameliyata hazırlamak için kullanılabilir. (Karın germe vs)” dedi.


Liposuctionun yağ alınacak bölgelerin yakınından yapılan 4-5 mm’lik kesiler yardımıyla, vakumlu ince borucuklarla vücut içerisindeki yağın dışarı alınması işlemi olduğunu ifade eden Op.Dr. Çelik, “Tarafımdan tümesan veya ultrasonik teknik (vaser) kullanılmakta olup, hastanın muayenesinden sonra hangi tekniğe uygun olduğuna karar verilir. Ameliyattan sonra 4-6 hafta korse kullanılır. Ameliyat sonrası ağrı, ağrı kesicilerle kolaylıkla kontrol edilir. Alınan yağın miktarına bağlı olarak hasta 3-7 gün içinde işine dönebilir” diye konuştu.


Yüz, gıdık, kollar, karın, bel, basen, bacak, uyluk memeler gibi birçok bölgeye uygulanabildiğini kaydeden Op.Dr. Çelik, “Eğer hastanın ihtiyacı varsa alınan yağ dokusunun bir kısmı, çökme olan bölgelere enjekte edilerek konturun daha iyi olması sağlanabilir. En iyi sonuç cildin esnekliğini kaybetmediği durumlarda elde edilir. Estetik ameliyatlar içerisinde hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu ameliyatlardan birisidir” şeklinde konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.