W. M. Spellman’dan Ölümün Kısa Bir Tarihi çıktı

W. M. Spellman’dan Ölümün Kısa Bir Tarihi çıktı

Ölüme serinkanlı, düşünmeye sevk edici bir bakış Ölümün Kısa Bir Tarihi çıktı

Ölüm... Kültürümüzde “aman ağzından yel alsın”dan “söz ölüm getirmez”e kadar farklı şekillerde andığımız bir olgu. Pek çok kültürde de aynı çelişkilerle ifade ediliyor.


Bu kitapta ölüm farklı zaman dilimlerinde, farklı mekânlarda, farklı kültürlerde ele alınıyor, zengin bir panorama sunuluyor, kavramın tarihin akışı içindeki gelişimi anlatılıyor. Mezopotamya ile Mısır’daki ölüm algısı, Antik Yunan ve Roma’nın filozoflarının ruh ve beden üzerine tartışmaları, Budizm, Hinduizm, Taoizm gibi inanç sistemlerinin ölüm, ölü bedene ne olacağı, bir Öte Dünya’nın var olup olmadığına dair fikirleri, İbrahimî geleneğin üç dininin bu meselelere nasıl yaklaştığı gibi konular değerlendiriliyor. Bunların yanında intihar, modern cenaze evleri, ötenazi gibi konular da işleniyor.
Ve tabii hiçbir zaman geçerliliğini yitirmeyecek olan şu kadim soru: Bu, bir son mu yoksa bir başlangıç mı?

W.M. SPELLMAN, İngiltere odaklı düşünce ve uygarlık tarihi çalışan bir araştırmacıdır. Kitapları arasında John Locke, European Political Thought, 1600-1700, Monarchies, 1000-2000, A Concise History of the World Since 1945 ve A Short History of Western Political Thought öne çıkan başlıklardır. Spellman halen University of North Carolina-Ashville’de ders vermektedir.

ÖLÜMÜN KISA BİR TARİHİ 
 

Yazar: W. M. Spellman
Çeviri: Ahmet Bora Pekiner
Tür: Kırkmerak
Sayfa sayısı: 326 Sayfa
Fiyatı: 25  TL
Yayın tarihi: 22 Kasım 2017
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.