Wall Street analisti, iPhone X satışlarının...

Wall Street analisti, iPhone X satışlarının...

Bir Wall Street analistine göre, iPhone X satışlar açısından kötü bir performans sergiliyor değerlendirmesinde bulundu.

Wall Street’in önemli analiz şirketlerinden Cowen & Co. Ackerman’dan Karl Ackerman’a göre iPhone X'e olan ilgili beklentinin altında kaldı ve satışlar istenildiği gibi gitmiyor.

Ackerman, ABD pazarında 1000 dolardan başlayan akıllı telefona sahip olma maliyeti nedeniyle talebin beklentileri altında olduğuna dikkat çekiyor. Ackerman, "Bazı yatırımcılar bu durumun X için daha iyi satış momentumuyla ilişkili olduğu sonucuna varabilir. Ancak kullanıcılar önceki iPhone modellerine doğru gittiğinden talep, ilk beklentilerin altında." dedi. Ackerman ayrıca satışları da ekledi. 2017’de tanıtılan üç iPhone modelinin satışkları "iyi", ancak henüz "süper döngüye" işaret yok.

Ackerman’a göre, şirket Aralık ayına kadar dönemi 79 milyon iPhone sevkiyatı yapacak. Bu rakam, 2017 mali yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilen ve mevcut rekor olan 78.29 milyon sevkiyatın üzerine çıkılacağı anlamına geliyor. 

Apple’ın mali yılının ikinci çeyreğinde 56 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştireceği söyleniyor. 2017 mali yılının ikinci yılında Apple 51.2 milyon iPhone sevkiyatı yapmıştı. Analist, Apple'ın geçen yılın aynı çeyreği için 51.2 milyon adete kıyasla 56 milyon iPhone sevkiyatı yapmasını bekliyor.

Apple, mevcut çeyrek boyunca iPhone gönderimleri için yeni bir rekor kırabilir. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği 30 Ocak 2018’de belli olacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.