WeChat yasağı kullanıcıları etkilemeyecek mi? İşte yanıtı

WeChat yasağı kullanıcıları etkilemeyecek mi? İşte yanıtı

Amerikan Adalet Bakanlığı’ndan WeChat ile ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada uygulamaya gelecek olası bir yasağın  kullanıcılarının üzerinde hukuki sıkıntı yaratmayacağı bildirildi.

TikTok'un sahibi ByteDance'ın Trump yönetiminin 6 Ağustos'ta aldığı kararı yargıya taşımaya hazırlanıyor. Bu kararın ardından topun ağzındaki bir başka firma WeChat için de kollar sıvanmaya başlandı. The Wall Street Journal'in haberine göre bir grup WeChat kullanıcısı, söz konusu kararın ifade özgürlüğü ve anayasal süreçleri ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor. TikTok Trump yönetimine dava açmaya hazırlanıyor WeChat kullanıcıları davayla kararnameyi iptal etmek istiyor WeChat kullanıcılarının açacakları davada en büyük argümanları, yasağın Çinli Amerikalıları hedef aldığı yönünde. Zira uygulama Amerika'daki Çince konuşan kişilerin en fazla

WeChat karşı davası için açıklama geldi

Cnet’in haberine göre Çarşamba günü yapılan açıklamada, Trump yönetiminin WeChat için tasarladığı söz konusu yasağın Çin merkezli uygulamayı indirip kullanan kişilerin üzerinde herhangi bir hukuki sorumluluk yaratmayacak. Söz konusu açıklama, geçtiğimiz Ağustos ayında bir grup WeChat kullanıcısının yasağın anayasaya aykırı olduğunu gerekçe göstererek, Başkan Trump’a açtığı karşı davası sonrası geldi.

WeChat karşı davası için Adalet Bakanlığı devreye girdi

Başkan Trump, 6 Ağustos’ta yaptığı bir açıklamayla Çinli teknoloji devi Tencent’e bağlı WeChat’in  ulusal güvenliğe önemli miktarda darbe vurduğunu aktarmıştı. Açılan karşı davada ise kullanıcılar, uygulamanın ABD’nin ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğuna dair kanıt bulunamadığını belirtti.

Öte yandan yasaklanması muhtemel bir başka uygulama olan TikTok için de Trump hükumetinden çalışanlara yönelik bir açıklama geldi. Açıklamada uygulamaya yönelik bir yasağın çalışanların maaş çeklerinde ya da sosyal haklarında herhangi bir yaratmayacağı belirtildi. Ayrıca işlerini yaptıkları için de herhangi bir kovuşturmaya maruz kalmayacakları güvencesi de açıklamada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.