What A Fest esnafa can suyu gençlere nefes oldu

What A Fest esnafa can suyu gençlere nefes oldu

19- 23 Temmuz tarihleri arasında Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde düzenlenen What A Fest, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 60 binden fazla katılımcıyı müzik ile buluştururken kent esnafının da yüzünü güldürdü.

İlham veren kent Efes Selçuk, tarihi ve kültürü ile olduğu kadar festivalleriyle de tüm Türkiye’de adını duyurmaya devam ediyor. 19- 23 Temmuz tarihleri arasında Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde düzenlenen What A Fest için bir taraftan Türkiye’nin farklı kentlerinden kamp için gelen gençlerin yanı sıra her gün düzenlenen konserlere de çok sayıda kişi katıldı.

Pamucak Sahili’nin mavisi ile müziğin ritmini birleştiren What A Fest boyunca Rock müzikten rap müziğe, alternatif poptan Anadolu Rock’a kadar birçok müzik türünden birçok isim ve grup başarılı performanslarıyla on binlerce müziksever eşsiz bir festival, benzersiz bir kamp deneyimi yaşadı. WAF kapsamında düzenlenen konserlere Efes Selçuk’tan da çok sayıda yurttaş katıldı.

Ankara, İstanbul, Konya, Balıkesir, Adıyaman ve Denizli’nin aralarında bulunduğu birçok kentten festival için Efes Selçuk’a gelen gençler kent merkezi çok beğendiklerini de belirttiler. Festival öncesinde hazırlıklarını tamamlayan kent esnafı da festivalden birkaç gün öncesinde kentte başlayan yoğunluktan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.

whatsapp-image-2023-07-22-at-16-54-25-2.jpeg

HEM KENT TANITIMI HEM ESNAFA KATKI

Göreve geldiği günden bu yana Efes Selçuk’un tanıtımı kadar kent merkezine gelen ziyaretçi sayısının artması için birçok şenlik, festival ve spor organizasyonuna imza atan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel What A Fest’e ilişkin yaptığı açıklamada; “Açıkçası 2019’da belediye başkanı olduğumuz günden beri, Efes Selçuk’un tanıtımı için çok büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bu çabanın bir parçası da bilhassa hem uluslararası hem de bu ülke dahilinde yapabileceğimiz festivaller ile de kent ekonomisine katkı sağlamaktı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘WAF’ yani ‘What A Fest’ ile birlikte, buraya gelen kampçı gençler; hem eğleniyorlar hem de kentin bütün değerlerine bir şekilde vakıf oluyorlar ve kentin içerisine gelerek de esnafa da can suyu oluyorlar. Sadece bahsettiğimiz ‘What A Fest’ ile 60 binden fazla ziyaretçi ağırlıyoruz ve bu 60 bin bir şekilde sandviççisinden tutun da her türlü esnafa faydaları dokunuyor” dedi.

whatsapp-image-2023-07-22-at-16-54-24-2.jpeg

ESNAF MUTLU ZİYARETÇİLER MUTLU

What A Fest katılımcıları festival ve Efes Selçuk ile ilgili görüşlerini de dile getirdi. Festival için Balıkesir’den geldiğini belirten Tolunay İskender; “Bandırma'dan geliyorum. Gayet güzel buldum etkinliği. Alanı temiz ve geniş. Rahat, deniz de aynı şekilde gayet temiz. Çok inanılmaz güzel bir şehir. Gayet keyifli, keyif alıyorum” dedi.

Kent merkezini de dolaşan Aleyna Reçber; “Festival genel olarak güzel. Kent merkezinde çok insanları çok sıcak bence. Çok beğendim o açıdan. Çünkü bu şehrin ortamını her yerde bulamıyorsun” dedi.

Festivale İstanbul’dan katılan Bahar Karakaş; “İstanbul'dan festival için geldim. Festival çok eğlenceli, çok güzel gençler için güzel bir ortam” dedi.

Festival ile hareketlenen kent esnafı da memnuniyetini dile getirdi. Kent esnaflarından Kader Yeşildağ; “ Kaç senedir uygulanan bu festival ilçemizde bir hareketlilik getiriyor. Gençler geliyor. Bizim açımızdan tabii ki hareketin artmasından dolayı bir katkısı oluyor” dedi.

Kentte tostçuluk yapan Selahattin İşkar ise; “Allah bin kere razı olsun başkanımızdan. Yani ve sürekli de olsun. Kafamızı bile kaşıyamıyoruz. Çok teşekkür ederim. Çok memnunuz” dedi.

Esnaf Cemalettin Dökmetepelioğlu ise geçen sene gelen ziyaretçilerin bu sene de geldiğini belirterek; “Belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Geçen sene de yaptılar. Bu sene de geçen sene gelenlerden çoğu arkadaş bizi tercih edip tekrardan bugün kahvaltılarımızı ve böreklerimizi yemeyi tercih ettiler. Gelen misafirlerimiz çok iyi. Ağladık ve ağırlamaya da çalışıyoruz.” dedi.

Pamucak’ta kamp alanında bulunan esnaflardan Selim Türkel What A Fest’i memnuniyetle karşıladıklarını belirterek; “Festivalden memnunuz. Satışlarımız güzel. Belediye başkanımıza teşekkür ederiz. İnşallah seneye öbür sene devam etmesini isteriz. Bize de bir hareket olmuş oldu. Zaten işlerin hali belli. Her şey belli. Bu iyi oldu bizim için. Güzel oldu. Filiz Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Festivalin seneye de düzenlenmesini istediğini belirten Esnaf Can Karakuş; “Festival çok güzeldi, çok kalabalıktı. Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Festival başladığından bu yana işlerinin iyi gittiğini belirten Esnaf Kaya Coşkun; “Şu an güzel gidiyor yani. Hem esnafımıza sahip çıkan da kazancı var” dedi.

Kıbrıs’tan bir kez daha festival için gelen Esin Kösemiyal; “Güzel, çok eğleniyoruz. Konserler çok hoş. Zaten buranın sahilini de çok beğeniyorum. Çok mutluyuz. Güzel çok keyifli geçiyor. Daha önce Selçuk'a gelmemiştim. Festival için geldim ama o kadar çok sevdim ki. Çok güzel bir yer burası” dedi.

whatsapp-image-2023-07-22-at-16-54-23-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.