WhatsApp açığı mesaj içeriklerini tehdit ediyor!

WhatsApp açığı mesaj içeriklerini tehdit ediyor!

WhatsApp açığı ile mesaj içerikleri değiştirilebiliyor!

WhatsApp sahte haberlerin yayılmasını engellemeye çalıştıkça maalesef yeni sorunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Check Point tarafından ortaya çıkartılan WhatsApp açığı ise oldukça korkutucu. Yeni güvenlik açığı kullanılarak mesajlara müdahale edilip içeriklerinin değiştirilebildiği ifade ediliyor.

Güvenlik şirketi Check Point araştırmacıları, bilgisayar korsanlarının WhatsApp güvenlik protokolündeki bir açıktan faydalanarak mesaj içeriklerini değiştirdiğini tespit etmiş durumda. Bu taktik sayesinde, sahte haber içeriklerinin tüm dünyada yayılmasının mümkün hale getirildiğinin altı çiziliyor.

WhatsApp, dünya çapında 1.5 milyardan fazla kullanıcı ile oldukça önemli bir konumda. Ayrıca, her gün 65 milyardan fazla mesaj gönderildiği ve bunun da güvenlik açığından faydalanmak isteyecek kötü niyetli kişiler için devasa bir potansiyel saldırı vektörü olduğuna dikkat çekiliyor.

Güvenlik açığı sebebiyle WhatsApp şifreleme süreci konusunda da tartışmalar başladı. Yani mesajlaşma platformunun her gün gönderilen milyarlarca mesaj, fotoğraf, arama, video ve diğer içerikleri aslında koruyamadığı konusunda endişeler arttı. Check Point, WhatsApp tarafından kullanılan protokollerin dönüştürülebilir ve erişilebilir olduğunu, bu sayede hangi kuralların kullanıldığının görülebildiğini ve istendiği şekilde değiştirilebilir olduğunu vurguluyor.

Bu sayede bilgisayar korsanları bir kullanıcının bir grup sohbetteki mesaj içeriğini değiştirebiliyor veya bir grup sohbetinde alıntı özelliğini kullanarak göndericinin kimliğini değiştirebiliyor. Bunlara ek olarak, başka bir grup katılımcısına özel bir mesajın herkese açık olarak gönderilmesi, hedef alınan katılımcı buna yanıt verdiğinse ise mesajın herkes tarafından görülebilir hale gelmesinin de mümkün olduğu vurgulanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.