WhatsApp beklenen özelliği test ediyor

WhatsApp beklenen özelliği test ediyor

WhatsApp yeni bir özelliği için test aşamasına geçtiğini bildirdi. 

WhatsApp, Google Drive yedeklemeleri için şifre özelliğini test ediyor. Ayrıca WhatsApp’ın Android için beta uygulamasındaki yeni bir güncelleme, yakında gelecek özellik için bazı kullanıcı arayüzü değişikliklerini gösteriyor.

WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre WhatsApp, Google Drive için uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeleri test ediyor. Android‘de WhatsApp sohbetleri Google Drive’da yedekleniyor, ancak uygulamadaki sohbetlerin aksine şifrelenmiyor.

Bu özellik aynı zamanda “Google Drive’daki mesaj geçmişinizi ve medyanızı yetkisiz erişime karşı koruyun” olarak da açıklanıyor. WhatsApp bu güncelleme içerisinde ek olarak sohbetler için mevcut Google Drive yedekleme boyutunuzun ne olduğunu da gösteriyor.

whatsapp-google-drive-sifreleme-ozelligini-test-ediyor-1.jpg

Şirket bu özelliği kullanıcılar için isteğe bağlı tutacak. Sohbet yedeklemeler için şifrelemeyi etkinleştirme veya devre dışı bırakma seçeneği yer alacak.

Ek olarak sohbet yedekleme seçeneğinin altında “uçtan uca şifrelenmiş” ifadesini kullanıcılara gösterecek. Bu sohbet yedeklerinizde şifreleme etkinse görünecek. Ayrıca WhatsApp Google Drive’da sohbet yedeklemeleri için şifrelemenin mevcut olduğunu göstermek için kullanıcı arayüzünde değişiklik yapacak.

Sadece şifreleme değil WhatsApp bu sohbet yedeklemeleri için şifreler üzerinde de çalışıyor. Sohbet yedeklemelerinin geri yüklenmesi gerektiğinde bu şifre gerekiyor. WhatsApp, sohbet yedeklemeleri ve parola korumasını etkinleştirmek için telefon numaranızı doğrulamanızı da istiyor.

WhatsApp, bu özelliği Android ve iOS kullanıcıları için ne zaman yayınlayacağını açıklamadı. Ancak yakında yeni yamanın çıkması bekleniyor. WhatsApp sohbet yedeklemeleri için şifreleme ve parola koruması mesajlaşma uygulaması yaygın olarak kullanıldığından ve yalnızca kişisel değil profesyonel kullanım için de çok yararlı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.