WhatsApp bomba gibi özellik getiriyor!

WhatsApp bomba gibi özellik getiriyor!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Avatar özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar görüntülü arama esnasında Avatar kullanabilecek.

Mesajlaşma platformu WhatsApp, sınırları genişletiyor. Metin mesajının yanı sıra fotoğraf, video, belge, ses dosyası, görüntülü ve sesli arama imkanları sunan uygulama yeni bir adım atıyor. Son olarak şirket, kullanıcılarının emoji ile yapabileceklerinin sınırlarını artırıyor. WhatsApp, avatar ile görüntülü aramalarda katılım sağlamanıza izin verecek.

WhatsApp, görüntülü arama sırasında Avatar seçeneği getiriyor

Meta, Snapchat’in Bitmoji’si ve Apple’ın Memoji’sine rakip olarak Avatar’ı tanıttı. İlk olarak Facebook için duyurulmuş olan Avatarlar, sonrasında Instagram’da da ortaya çıktı. Şimdi ise bu özellik WhatsApp’a geliyor. Son yayınlanan beta güncellemesi de Avatarlar’la ilgili yeni bir özelliği gösteriyor.

Yeni özellik sayesinde kullanıcıları, görüntülü arama sırasında ‘Avatar’a Geç’ adlı bir seçeneğe sahip olacak. Görüşme anında da karşıdaki kişiyle Avatar aracılığıyla sohbete devam edebileceksiniz. Bu özellik, kullanıcıların arama sırasında düz kamera görüntüsü ya da profil resmi kullanmak yerine alternatif olarak Avatarlar’ı kullanabileceği anlamına geliyor.

whatsapp-bomba-gibi-ozellik-getiriyor-sizin-yerinize-onlar-konusacak.jpeg

Ekran görüntüsünde, kullanıcıların Avatar’ına geçmek için basması gereken düğme yer alıyor. Şu anda test aşamasında olan özelliğin gelmesinin bir başka nedeni de var. Kullanıcılar, Instagram ve Facebook’ta olduğu gibi grup ya da bireysel sohbetlerde Avatar çıkartmaları da gönderebilecek. Ek olarak, ‘Avatarı Düzelt’ seçeneğinin olacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Bu özellik hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunulacak. WABetaInfo özellikle ilgili bir açıklama yaptı. “Görüntülü arama ekranında, gelecekteki bir güncelleme düştüğünde hemen avatarımıza geçmemizi sağlayan yeni bir seçenek olacak.”

Bunların yanı sıra, ‘Avatar Editörü’ adlı yeni bir bölüm olacağını da söyledi. Bu bölümde kullanıcılar, kendi avatarlarını oluşturacak veya avatarlarını özelleştirecek. Merakla beklenen WhatsApp avatar özelliğinin ne zaman kullanıcılara sunulacağı hakkındaysa herhangi bir bilgi yer almıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.