WhatsApp Business için hızlı mesajlaşma menüsü

WhatsApp Business için hızlı mesajlaşma menüsü

WhatsApp Business'a eklenecek yenilikler mesajlaşmayı kolaylaştıracak.

WhatsApp, gizlilik sözleşmesi ile kullanıcılarının güvenini kırmış olsa da işletmeler için hala bir numara. F8 Refresh etkinliğinde WhatsApp Business için duyurulan özellikler işletmelerin işlerini kolaylaştıracak. Pek çok uygulamada örneğini gördüğümüz hızlı mesajlaşma menüsü, artık WhatsApp’ta kullanılabiliyor.

Yeni Business API sayesinde işletmeler, müşterilerin sorması muhtemel olan soruları önceden cevaplayabilecek. Müşteriler mesaj ekranında bir dizi soruyu görecek ve bunlardan birini seçtiklerinde cevaba ulaşacaklar. İşletmelerin basit sorular için bile çok vakit harcamasının önüne bu menü ile geçilebilir.

Aslında bu özellik için geç kalındığını bile söyleyebiliriz. Çoğu e-ticaret hizmetinin destek bölümünde bu tür mesajlaşma menüleri bulunuyor. Yine de bu özelliğin artık hayatımıza girecek olması, WhatsApp’ın kan kaybettiği bu dönemde bir artı kazanmasını sağlayacak.

a62f85f0-c3a3-11eb-93be-a235053c050b.jpg

Bu özellikleri getiren API yeni yayımlandığı için pek fazla işletmede göremeyebilirsiniz. Yine de ilerleyen zamanlarda bu yeniliği pek çok işletmenin kullanacağını öngörüyoruz.

Facebook’un raporuna göre bir işletmeden cevap almak haftalar sürebilirken gelen yeniliklerle dakikalara inecek. Firma ayrıca, bu yeniliğin orta ve büyük ölçekli şirketlere faydalı olacağını düşünüyor. Zira büyük firmalara gelen küçük soruların cevaplanması günler sürebiliyor. Dolayısıyla hızlı mesajlaşma özelliği, pek çok sorunun önceden cevaplanmasını sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.