WhatsApp düşüşte! Türkiye’de Telegram rüzgarı esmeye başladı

WhatsApp düşüşte! Türkiye’de Telegram rüzgarı esmeye başladı

Çok yakın bir zamanda meydana gelen ve WhatsApp kullanıcılarını endişelendiren son görülme sorunu, Türkiye’nin Twitter gündemine damgasını vurdu. 

Elbette bazı yeni kullanıcılar bu soruna rağmen “WhatsApp nasıl indirilir?” şeklinde arama yapmaya devam etti. Türkiye’de Telegram hakkında 4500’den fazla iletinin paylaşılması, WhatsApp ile Telegram arasındaki rekabeti körükledi.

Kısa bir süre önce birçok kullanıcının aynı anda son görülme özelliğinin kaybolduğunu söylemesi, kullanıcı topluluklarının Telegram cephesine kaymasına sebep oldu. WhatsApp kullanıcıları bu özelliğin kaldırılmasını istemiyor. Ayrıca sorunun yaşanmaya devam ettiği saatlerde gizlilik ayarlarının güncellenmesine de izin vermeyen popüler mesajlaşma servisi, sunucu tarafında yaşanan sorunlar ile boğuştu. 

Problemlerin ortadan kaldırılmasına rağmen eleştiri oklarını WhatsApp cephesine yönelten birçok kullanıcı, Telegram platformunu kullanmaya başladığını ifade etti. Telegram cephesinin 400 milyondan fazla aktif kullanıcısı mevcut. WhatsApp ise 2 milyardan fazla aktif kullanıcı ile birlikte yoluna devam ediyor. Telegram, Rus yazılımcı Pavel Durov tarafından piyasaya sürüldü. 6 yıldır hizmet veren mesajlaşma servisi, son olaylarla beraber, artık daha fazla Türk kullanıcısına ev sahipliği yapıyor.

WhatsApp, ABD’li yazılımcı Brian Acton ve Ukraynalı Jan Koum tarafından piyasaya sürüldü. 11 yıl önce hayatımıza giren bu program, günümüzün revaçta olan mesajlaşma platformları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.