WhatsApp, Facebook ile entegre çalışacak!

WhatsApp, Facebook ile entegre çalışacak!

WhatsApp kullanıcılarının durumlarını Facebook Hikayeler’de paylaşmasına olanak tanıyacak.

Facebook, ilk olarak Snapchat’in getirdiği sonrasında Facebook’a bağlı markaların da kullanmaya başladığı hikayeler özelliğini canlı tutmak ve paylaşımları daha da arttırmak için WhatsApp kullanıcılarının durumlarını Facebook Hikayeler’de paylaşmasına olanak tanıyacak.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Facebook, WhatsApp ile Facebook’un daha entegre çalışması için yeni bir özellik getirmeye hazırlanıyor. WaBetaInfo‘nun hazırladığı rapora göre Facebook, servisler arası paylaşım hizmetini yakın zamanda kullanıcılara sunacak. Bununla birlikte hizmetler arası gönderi paylaşımı mümkün olacak.

Facebook, geçtiğimiz yıl benzer bir adımı Instagram için atmış, Instagram‘da paylaşılan hikayelerin Facebook’a tek tıklamayla gönderilmesini mümkün kılmıştı. Şimdi benzer bir özelliği şirketin anlık mesajlaşma platformuna da getirmesi bekleniliyor.

Şirket, Snapchat’ten aldığı Hikayeler özelliğini ilk olarak Instagram adlı sosyal medya platformuna getirmişti. Hikayeler, Instagram’da fazlasıyla ilgi görmüş olsa da Facebook’ta çok az sayıda kişi tarafından kullanıldı. Bunun sebebinin ise bir çok platformda benzer özelliklerin olduğu şeklinde açıklanmıştı. Benzer özelliği Snapchat, Instagram ve daha bir çok küçük sosyal medya platformu kullanıyor.

Şirket, entegre sistem paylaşımları ile Facebook Hikayeleri canlandırmayı, daha fazla kullanıcının özellikleri kullanmasını planlıyor. Bununla beraber söz konusu özelliğin WhatsApp-Instagram arasında kullanılıp kullanılamayacağı ise henüz bilinmezliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.