WhatsApp grupları takip edilecek iddiası için açıklama!

WhatsApp grupları takip edilecek iddiası için açıklama!

Sosyal medyada yanlış bilgilendirme yapan kişiler hakkında işlem yapılırken, son zamanlarda WhatsApp grupları da gündeme geldi. 

Söylentiye göre, WhatsApp gruplarındaki yazışmalarda suç niteliği taşıyan içeriklerin sahipleri hakkında işlem yapılacağı belirtilmişti. Ancak son yapılan açıklamalara göre, WhatsApp grupları takip edilecek iddiası yalanlandı.

Konuyla ilgili AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

WhatsApp grupları takip edilecek iddiası doğru değil

Sosyal medya platformlarında Corona virüsü hakkında yayılan yalan söylentilerin önüne geçilmesi amacıyla denetimler gerçekleştiriliyordu. Halkı yanlış bilgiler ile paniğe sürüklemenin önüne geçmek ve bu doğrultuda insanların doğru bilgiye daha kolay ulaşması amacıyla çalışmalar gerçekleştiriliyor. Son günlerde yayılan WhatsApp gruplarının bu amaçla kontrol edileceği söylentisi ise gerçeği yansıtmıyor.

Düzenlemenin, Meclis’te görüşmeleri süren infaz paketine ekleneceği de iddialar arasında yer almıştı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre bu iddialar yetkili kurumlar tarafından yalanlandı. Böyle bir düzenlemenin gündemde olmadığı ve iddiaların gerçek olmadığı belirtildi. Ayrıca, konuyla ilgili TBMM‘de böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

WhatsApp grupları takip edilecek diye belirten ses kaydının da asılsız olduğu AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin tarafından belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.