WhatsApp gruplarındaki güvenlik açığında kritik gelişme

WhatsApp gruplarındaki güvenlik açığında kritik gelişme

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu kez gruplardaki davet açığı ile gündeme geldi. 

Açık hakkında bazı geliştirmeler yapan WhatsApp, konuyla ilgili açıklamada bulunmadı. Açığın nasıl oluştuğu hakkında net bir bilgi yok.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan açık, gizli grupların Google aramalarında ortaya çıkmasını sağlıyordu. Böylece dileyen kullanıcılar, ortaya çıkan bu gizli gruplara girebiliyordu. Çoğu grup sohbetleri hassas bilgiler içermemesine rağmen, Birleşmiş Milletler tarafından kurulan bir Akredite grubuna erişim sağlanabildi. 48 kişilik grupta, bütün katılımcıların telefon numaralarına erişim sağlandı.

WhatsApp davet açığı

Ortaya çıkan açık ile birlikte, toplamda 470.000 adet WhatsApp grubu bu durumdan etkilenmişti. Açık için için çözüm aranırken, ters mühendis Jane Manchun Wong konuyla ilgili açıklamada bulundu. Bir Twitter gönderisi paylaşan Wong, WhatsApp’ın bu açığı ortadan kaldırdığını ve grupların artık Google aramalarında ortaya çıkmadığını belirtti.

Yapılan testler sonucu, Google aramalarında ortaya çıkan gruplar için davet linkleri ortak sosyal medya kanallarında paylaşılmış. Gruplarını veya sohbetlerini gizli tutmak isteyen kullanıcılara, herkese açık grup linklerini ortak alanlarda paylaşmaması önerildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.