WhatsApp güncellemesinde flaş gelişme! Muaf olabilirler!

WhatsApp güncellemesinde flaş gelişme! Muaf olabilirler!

Kullanıcı sözleşmesini, gizlilik ilkesinde önemli bir değişiklik yaparak güncelleyen WhatsApp, AB ülkeleri için yeni koşulları zorunlu kılmayacak. 

Facebook ile kullanıcı verilerinin paylaşılacağını açıklayan mesajlaşma servisi, Türkiye için ise bu sözleşmeyi 8 Şubat‘a kadar kabul etmeyi zorunlu tutuyor.

AB ülkeleri için WhatsApp yeni kullanıcı sözleşmesi ‘reddedilebilir’

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın kullanıcı sözleşmesi 4 Ocak’ta güncellendi. Bu güncellemeyle servis, kullanıcıların verilerini Facebook ile paylaşacak. Türkiye’de bu güncellemeyi kabul etmeyenler, 8 Şubat itibarıyla uygulamayı kullanamayacak.

AB ülkeleri için WhatsApp yeni kullanıcı sözleşmesinin ise kabul edilmesi zorunlu olmayacak. Mesajlaşma servisi, güncellemeden etkilenmeyecek kullanıcıların olduğu bölgeyi Avrupa Bölgesi olarak açıkladı ancak sadece bu durum Avrupa Birliği üyesi ülkeleri kapsıyor.

WhatsApp’ın Facebook’la paylaşacağı bilgiler, ödeme verilerinden mesajlara kadar kapsıyor

Popüler mesajlaşma servisi; hesap bilgilerini, mesajları, ödeme verilerini, konumu, cihaz ve bağlantılı bilgileri topluyor. Yeni sözleşmeyle bu bilgilerin hepsi Facebook’a aktarılabilecek.

WhatsApp, kullanıcılarına verdiği sözü tutamadı

Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alındıktan sonra, bir duyuru ile kullanıcılarına söz veren WhatsApp, “Gizliliğinize saygı duyuyoruz, WhatsApp’ı sizin hakkınızda olabildiğince az bilgi sahibi olmak amacıyla kurduk. Facebook ile ortaklığımızı bağımsız bir şekilde çalışmaya devam ederek sürdüreceğiz. Temel değerlerimiz ve inançlarımız değişmeyecek.” şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.