WhatsApp için dijital ödeme servisi yolda

WhatsApp için dijital ödeme servisi yolda

Aktif kullanıcı veritabanı ile en popüler mesajlaşma yazılımlarından biri olan WhatsApp, yeniliklere doymuyor.

En yeni teknolojileri bünyesine alarak gelişmeye devam eden WhatsApp, şimdi de yeni bir uçtan uca ödeme servisi ile kullanıcılarının karşısına çıkacak: WhatsApp Payment.


WhatsApp, mevcut beta sürümünde bulunan UPI (Unified Payment Interface) tabanlı uygulama içi ödeme hizmetlerini yakın bir zamanda tüm kullanıcılarına açacak. Bu sayede mesajlaşma yazılımı WhatsApp, tüm kullanıcılarına açmayı planladığı bu arayüz ile uçtan uca elektronik bir ödeme servisine dönüşecek.

WhatsApp Payment için süreç hızlandırıldı!
 

WhatsApp, şu an Android işletim sistemine uygun beta sürümünde yer alan bu ödeme servisini herkese yaymak için en az dört bankacılık sistemi ile ortak olmayı bekliyordu. Ancak şirket, rakiplerinin kendilerini geçeceklerine inandıklarından süreci hızlandırmaya karar verdi. WhatsApp‘ın ödemeleri işlemek için HDFC Bank, ICICI Bank ve Axis Bank ile işbirliği yaptığı ve Hindistan Devlet Bankası olan SBI‘nın da daha sonra listeye katılacağı belirtiliyor.

whatsapp-payment-2.jpg


Büyük kullanıcı tabanından yararlanan WhatsApp; Paytm, Google Tez, PhonePe ve benzeri popüler dijital cüzdan ve ödeme uygulamalarına ciddi bir rakip olabilir. Önümüzdeki günlerde WhatsApp Payment ile elektronik cüzdan pazarına girecek şirket bakalım hedeflerine ulaşabilecek mi?

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.